Vår alldeles egna release för #Älska noveller – 30 nyanser av saknad

Av | juni 14, 2016

alla pratarSå kom äntligen dagen för vår efterlängtade release. Att få bjuda in sina vänner för att fira sin författardebut, är bland det roligaste jag gjort. Att ha releasen tillsammans med fem fina mednovellister gjorde det hela ännu trevligare. Runt hundra personer var vi totalt. På Ian Schempers glada bild syns från vänster Hanna Nordlander, Elsa Tormena, Karin Brissman Wigren, jag själv, Susanne Schemper och Carina Drätting.

Göteborgs litteraturhus var en perfekt inramning till oss. Gammaldags charm i kombination med moderna inslag såsom häftigt designade bokhyllor. Det är mycket mer jobb än man kan tro att organisera en tillställning för så många. Skönt att dela på arbetsuppgifterna och att få hjälp av respektivar och framför allt min syster Linda som hade hand om bubbel och förtäring.takbubbelsylvia signerar 2 Susannes man tog fantasitiska foton, som vi kommer att glädjas åt länge.

Gästerna besparades långa uppläsningar, vi nöjde oss med en presentationsrunda och att var och en sa något om sitt skrivande. Flera är publicerade förut, och två debuterar. En bra blandning, och jag är säker på att det kommer mera såsmåningom.

Jag har redan fått ett antal positiva omdömen om min novell, och BTJ har recenserat antologin såhär:

”I denna novellantologi, grundad på en novelltävling med temat saknad, medverkar trettio stycken kvinnor.” ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser. Insprängda i boken finns dikter från Ewa Åkerlinds diktsamling Saknad: Dikter ur sorgen (2009).”

Ska man ändå debutera ska det göras med bravur!

 

 

4 kommentarer om “Vår alldeles egna release för #Älska noveller – 30 nyanser av saknad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *