Allt det du måste

Allt det du måste – namnet på min debutroman som varit på gång så länge. Det är svårt att sammanfatta bokens innehåll på några rader, och ännu svårare att göra en ”hisspitch” på bara en mening. Jag vågar mig på ett försök, lika bra att börja träna …

Mia anpassar sig till allt och alla tills det en dag brister. Hon tvingas att stanna upp, skärskåda sitt liv för att så småningom inse att det finns bara en sak hon egentligen måste.

Mia fyller snart fyrtio och lever ett vanligt liv, men samtidigt ett liv som behöver förändras. Hennes höga ambitioner gör att hon kommit på kant med en äldre kollega på förskolan i Göteborg där de arbetar. Försåtlig mobbning och utfrysning trappas upp.

Chefen är ung och ny och har svårt att hantera situationen. Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola, liksom frustration över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete.

Prövningarna tvingar Mia att se över allt som hon tror att hon måste. Serena, väninnan och ljuspunkten, ger henne en matlagningskurs och en bok i present. Mannen Mia möter på kursen liksom visdomsorden hon hittar i boken blir ögonöppnare som för henne till en punkt där det inte finns någon återvändo till hennes gamla jag.

Äntligen, efter mycket funderande på vilket förlag av de fem som erbjudit samarbete runt utgivning jag skulle välja, fick jag på skärtorsdagen ett  påskrivet avtal från Förlagshuset Siljans Måsar. Det huserar nu i min avtalsmapp , där redan fem tidigare avtal för medverkan i novellantologier fanns.

Författarfoto av Ola Dyrhill togs i mars. Lilla blå tornets Ann-Sofie Hammarström Östergren har formgivit omslag och inlaga. Boken gick i tryck 24 maj.

En välbesökt Stockholmsrelease anordnades av förlaget på Vattumannens bokhandel den 20 juni, där ytterligare två av förlagets författare medverkade.  Releasemingel i Göteborg sker den 26 augusti klockan 18-23 på Litteraturhuset.

På smakprov.se finns möjlighet att läsa de första kapitlen:

http://www.smakprov.se/bok/allt-det-du-måste/sylvia-lidén-nordlund/isbn/9789188097538

Wow, vilket högt tempo när väl alla bitar fallit på plats. Jag har hela tiden sett framför mig att jag står på Litteraturhuset med min bok i handen och firar både den och min sextioårsdag tillsammans med nya och gamla vänner och släktingar. Nu är drömmen på väg att uppfyllas med raketfart!

Under tiden fram tills dess är det mycket på gång. Jag skriver på uppföljaren, del två i den planerade trilogin om Mias inre resa.

Det har varit boksignering på Akademibokhandeln i Luleå och Piteå, intervju och fotografering inför artikel i en stor veckotidning, kontakt med bloggare och andra initiativ tagna runt boken.

Jag är mycket glad över de första recensionerna:

http://lastips.bloggo.nu/allt-det-du-maste/

http://vargnattsbokhylla.blogspot.se/2017/07/allt-det-du-maste-av-sylvia-liden.html

http://www.enligto.se/2017/07/22/allt-det-du-maste/

Allt det du måste av Sylvia Lidén Nordlund utgiven av Förlagshuset Siljans Måsar Mia fyller snart fyrtio och lever ett vanligt liv, men ett liv som behöver förändras. Hennes höga ambitioner gör att hon kommit på kant med en äldre kollega på förskolan där hon arbetar. Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola och över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete. Det är en bok med hög igenkänning i. Arbetsmässigt känner jag väl igen hur det är att komma på kant med en kollega som tycker sig veta mer och ger sig på en psykiskt. Men även i privatlivet där det krockar med familj och släkt som tycker en sak, medans man själv vill något annat. Vi får följa Mias trevande resa, där hon börjar känna efter vad hon själv vill. Där hon börjar lyssna på sina egna känslor och åsikter. Jag gillar boken, tycker författaren både skriver bra och fångar livet närmre 40 väldigt bra. Jag kände med Mia och ville att hon skulle stå på sig och få det bra. Boken fick mig fast direkt, läste hela boken i ett sträck i natt, kunde inte släppa den förrän jag visste hur det skulle gå. Ser fram emot att läsa nästa bok om Mia, hoppas den kommer snart! Blir 🐴🐴🐴🐴 i betyg (av 5) 👌 Tack 🙏 @forlagshusetsiljansmasar !

A post shared by Villivonkansbooks (@villivonkansbooks) on

Den 20 augusti finns jag med under Stockholms kulturkalas vid världens längsta bokbord.

Efter Göteborgsreleasen 26 augusti ser jag fram emot nästa stora event som är Bokmässan där jag finns i förlagets monter F01:12.