Tjänster

 

 

Jag erbjuder föreläsningar, grupphandledning, parrådgivning samt personlig handledning, coaching (mer info under Amadora Books & Consulting) och utvecklande samtal.
Föreläsningar anordnas på nedanstående teman, eller annat tema efter samråd.

Läs mer om coachning/handledning här.

Sedan maj 2019 är jag medlem i Författarcentrum Väst och min presentation hittar du här.

 

Korta föreläsningar/after work/ frukostmöte

Jag kommer gärna och pratar om kommunikation, relationer, stresshantering eller något annat spännande som din grupp eller arbetsplats önskar. Eller varför inte bjuda in mig till er bokklubb för att berätta om mitt författarskap?

Föreläsning/ Författarsamtal runt min roman Allt det du måste

Jag erbjuder föreläsningar med olika teman som återfinns i boken; ”Undvik mobbning och konflikter på arbetsplatsen”, ”På gränsen till utmattning”, ”NVC – Nonviolent Communication på arbetsplatsen”, ”Hur undvika fällorna i parrelationer”. Jag föreläser också om boken som helhet och min författarresa till utgiven bok.

Föreläsning/författarsamtal runt min roman Om du bara vågar

Jag erbjuder föreläsningar på olika teman som finns i boken; ”Hur blir jag en starkare upplaga av mig själv – om självkänsla”, ”Att komma igen efter tuffa tider – efter utmattning”, ”Uppbrott i parrelationen – och barnen då?” Jag föreläser också om boken som helhet och min författarresa till utgiven bok.

Mötas och bemötas – om kommunikation och konflikthantering    

”Efteråt, känner jag att jag har lättare att hantera konfliktsituationer. Jag har blivit bättre på att lyssna”  (Kursdeltagare grundskola)

I vårt liv möter vi konfliktsituationer av olika slag – i arbetslivet och i vårt sociala liv. Att kunna kommunicera för att tydliggöra konflikten och de olika underliggande behoven är en förutsättning för att hantera konflikter på ett fruktbart sätt. Samtidigt är det bra att kunna identifiera konfliktförlopp och förstå hur vi människor oftast reagerar i konfliktsituationer.

Exempel på innehåll:

  • Kognitiva tankemodeller
  • Kommunikation –att uttrycka sig tydligt och lyssna aktivt
  • Konfliktteori

Kontaktskapande kommunikation (med NVC  inriktning)

” Jag tycker att det Du lär ut är intressant och användbart för mig som lärare, mamma, maka och vän osv. Jag önskar få lära mig mer och tycker att det ska bli trevligt att få höra mer från Dig. Tack!” (Kursdeltagare grundskola)

Att beskriva sina känslor och behov på ett ärligt sätt och lyssna uppmärksamt på andras, är grunden i Nonviolent Communication, eller ”giraffspråket” som det också kallas. I boken ”Mer än bara ord- om framgångsrik kommunikation” som nominerades till Årets projektledarbok för 2018, skriver jag ett kapitel om just NVC.

NVC är ett förhållningssätt till sig själv och andra, byggt på ömsesidig respekt, och samtidigt ett språk för att kommunicera med medkänsla.

NVC  är användbart i de flesta situationer kollegor emellan eller med elever och deras föräldrar, eller i alla mellanmänskliga möten. Du kommer att få konkreta verktyg att använda i ditt dagliga liv och arbete.

Exempel på innehåll:

  • Genomgång och olika övningar i NVC
  • Föreläsning varvas med olika övningar, beroende på gruppstorlek

Hur når vi och förstår vi varandra? – om parets kommunikation

Kommunikations- och konflikthanteringsträning med fokus på parrelationer. Kognitiva tekniker blandas med NVC.

Exempel på innehåll:

  • Hur hanterar vi våra olikheter?
  • Hur uttrycker vi känslor och behov?
  • Hur lyssnar vi utan att döma?

Föreläsning och gruppdiskussion varvas.

För mer information, kontakta mig på telefon 0703 194940 eller via mail sylvia@sylvialidennordlund.se Du kan även boka mig via Författarcentrum Väst.