Om

Efter att i nästan 20 år ha arbetat som lärare och som facklig förtroendeman med ansvar för exempelvis olika organisations- och rehabiliteringsfrågor kände jag mig  mogen att byta inriktning.

Jag ville arbeta mer direkt med människors personliga utveckling och relationer, kommunikation och konflikthantering.

Jag gick en  utbildning till samtalspedagog  och företaget Amadora föddes. Jag fortsatte med universitetsstudier i konflikthantering  och sexologi som ledde till en fil.kand. Jag utbildade mig även i kognitiv beteendeterapi (KBT) och Nonviolent  Communication som ibland kallas ”giraffspråk”. Jag föreläste, handledde grupper och hade samtal med par och enskilda.

Så småningom var det tid för nästa fas i livet, samtidigt som Amadoras verksamhet fortsatte som tidigare. Jag inledde ett samarbete, som sexolog, med företaget Belladot.  Jag skrev informationstexter på företagets hemsida och svarade på frågor från kunder, föreläste samt medverkade på mässor och andra sammankomster.

Under 2020 utbildade jag mig i mindfulness och blev diplomerad Mindfulnessinstruktör i augusti samma år. Mindfulness är en teknik och ett förhållningssätt som jag kommer att använda mig av i mitt eget liv liksom i yrkesliv och författarskap.

Mitt författande tar mer och mer plats. Efter flera kortare och längre skrivarkurser var det  dags för författarskola och romanskrivande. Mitt första mål på författarresan, en romanserie i tre delar med fokus på personligt växande och relationer, närmade sig långsamt och stadigt.

Under tiden jag höll på med debutromanen roade jag mig också med att skriva noveller. Jag skickade  in till fem novellantologier och blev antagen till alla fem! Dessutom fick jag äran att delta i en antologi om kommunikation, ”Mer än bara ord”.

I juni 2017 släpptes del ett  i serien om förskolläraren Mia ”Allt det du måste” och i september 2018 släpptes den fristående uppföljaren ”Om du bara vågar”. Del tre, Det enda du behöver, hade Göteborgsrelease i november 2019. Alla böckerna har till min glädje fångats upp av Word Audio Publishing och finns även som ljudbok och e-bok. Dessutom gläds jag över många fina läsaromdömen inte minst från bokbloggare.

Min fjärde roman , första delen i Blomsterö-serien, heter Sensommarserenader och släpptes 15 juni 2023. E-boken finns att köpa sedan 28 juni, och ljudboken släpps den 18 april 2024. Första utkastet filade jag på under två terminer på Kreativt Skrivande, distanskurs på Luleå universitet. Och nu håller håller del två på att redaktörsläsas med planerad utgivning sen höst 2024!

Min presentation hos Författarcentrum Väst, där jag antogs som medlem i maj 2019, hittar du här.

Jag finns med i BTJ:s författarsök.

Sedan oktober 2023 är jag även stolt medlem av Sveriges Författarförbund!

(Foto YounHee Photography)