Om

Efter att i nästan 20 år ha arbetat som lärare och som facklig förtroendeman med ansvar för exempelvis olika organisations- och rehabiliteringsfrågor kände jag mig  mogen att byta inriktning.

Jag ville arbeta mer direkt med människors personliga utveckling och relationer, kommunikation och konflikthantering.

Jag gick tillsammans med min man Stefan en ettårig utbildning till samtalspedagog  och företaget Amadora föddes. Jag fortsatte med universitetsstudier i konflikthantering  och sexologi som ledde till en fil.kand. Jag utbildade mig även i kognitiv beteendeterapi (KBT) och Nonviolent  Communication som ibland kallas ”giraffspråk”. Jag föreläste, handledde grupper och hade samtal med par och enskilda.

Så småningom var det dags för nästa fas i livet, samtidigt som Amadoras verksamhet fortsatte som tidigare. Jag inledde ett samarbete, som sexolog, med företaget Belladot.  Jag skrev informationstexter på företagets hemsida och svarade på frågor från kunder, föreläser  samt medverkade på mässor och andra sammankomster.

Under 2020 utbildade jag mig i mindfulness och blev diplomerad Mindfulnessinstruktör i augusti samma år. Mindfulness är en teknik och ett förhållningssätt som jag kommer att använda mig av i mitt eget liv liksom i yrkesliv och författarskap.

Mitt författande, en extra bonus i mitt liv, tar mer och mer plats. Efter flera kortare och längre skrivarkurser var det 2014 dags för författarskola och romanskrivande. Mitt första mål på författarresan, en romanserie i tre delar med fokus på personligt växande och relationer, närmade sig långsamt och stadigt. I juni 2017 släpptes del ett  i serien om förskolläraren Mia ”Allt det du måste” och i september 2018 släpptes den fristående uppföljaren ”Om du bara vågar”. Del tre, Det enda du behöver, hade Göteborgsrelease i november 2019. Alla böckerna har till min glädje fångats upp av Word Audio Publishing och finns även som ljudbok och e-bok. Dessutom gläds jag över många fina läsaromdömen inte minst från bokbloggare. Här kan du läsa en intervju med mig av bokbloggarna Systrarnaboktokiga, som gjordes 2019.

Under tiden jag höll på med debutromanen roade jag mig också med att skriva noveller. Från juni 2016 till juni 2017 skickade jag in till fem novellantologier och blev antagen till alla fem! Dessutom fick jag äran att delta i en antologi om kommunikation, ”Mer än bara ord”, i september 2018.

Min presentation hos Författarcentrum Väst, där jag antogs som medlem i maj 2019, hittar du här.

Under april 2022 redigerade jag min fjärde roman efter att den blivit lektörsläst. och sedan skickade jag den förstås till ett antal förlag …

Jag dansar finsk tango och lär mig spanska. Så ofta tillfälle ges umgås jag gärna  med de vuxna barnen, mina syskon, vänner och inte minst min man.

(Foto Rebecca Selin)