Det enda du behöver

Det enda du behöver är en bitterljuv feelgood om nystart, acceptans och försoning.

Röster om boken:

Feelgood-författaren Annika Estassy skriver på framsidan av boken: ”En berättelse som vardagsnära, med lätt handlag och fin fingertoppskänsla skildrar ett sårigt mor-dotter förhållande.”

Jennies boklista betyg 4 av 5: ”Fantastisk, stark & välskriven!”

Carinas läsdagbok Instagram ”Boken är lättläst och man kan relatera till vardagsproblemen. Sidorna bara rusar fram. Boken är underhållande och kärleken i boken intensifieras med utdrag ur boken «Kärlekens fem språk». Boken är behaglig att läsa och den väcker tankar.
Tusen tack @sylvialidennordlund och @forlagshusetsiljansmasar för recex. Jag har njutit, gråtit och levt mig in i denna underbara bok ❤️ Boken rekommenderas varmt ❤️”

Boklysten I bloggen hittar du en längre recension, som avslutas med ”Precis som de andra delarna i trilogin är Det enda du behöver en relationsroman om vardagsproblem som är lätta att relatera till och som väcker en hel del funderingar.” På Instagram avslutar boklystenpirjo: ”Det är en lättläst och trevlig relationsroman med hög igenkänningsfaktor för mig. Jag tycker väldigt mycket om den här lågmälda trilogin.”

Boklusenshemsida Instagram Betyg 4 av 5: ”En mysig,varm och underhållande 😍 Jag kan bara säga att jag sörjer att serien är slut. För er som inte läst denna serie GÖR DET.
Betyg : 👑👑👑👑 /5

Sofiasbokhylla Instagram  Betyg 4 av 5: ”När man är 40+ och har tonårsbarn är det lätt att leva sig in i Mias situation. Det är många bollar som ska hållas i luften och det är svårt att vara alla till lags.
Det jag gillar med de här böckerna är att de innehåller så mycket vardag. Storyn skulle utan problem kunna vara tagen från en ”vanlig persons” liv. Mitt betyg blir 💙💙💙💙 av 5.”

Boktyckaren Instagram Betyg 4 av 5: ”I ”serien om Mia” har jag varit arg och irriterad på Mia för att hon inte lever sitt eget liv. Hon sätter alla andra före sig själv och mår inte bra (igenkänning på det?). Nu i tredje boken, efter många om och men, hittar hon äntligen hem till sig själv. Det är tydligt att författaren har mycket kunskap och erfarenhet av relationer. Jag har både skrattat och gråtit. En härlig avslutande bok i serien om Mia. 📕📗📘📙av 5📚

Vargnatts bokhylla ”Jag gillade första, tyckte ännu bättre om tvåan och kan nu säga att trean är min favorit. Det har verkligen gått uppåt hela tiden.
I den här känns det som att Mia har kommit mer i fas med sig själv. Hon har blivit lite tryggare och stadigare och det är fint att se som läsare när jag följt henne genom så mycket svårt i två böcker redan. … Det här känns som ett värdigt avslut på hennes berättelse och jag är glad att jag har fått följa med på resan! Letar ni efter böcker som tar upp vardagsproblem, saker som lika gärna skulle kunna vara hämtade från verkliga livet och äkta känslor kan jag rekommendera de här tre böckerna.”

Therese boklåda  Betyg 4 av 6 ”Vissa delar kan jag känna igen mig i då jag själv är i Mias ålder och har en tonårsdotter som jag har varannan vecka. (Alltså bara tanken på att min dotter skulle komma hem med en tio år äldre kille nu i femtonårsåldern, STOR panik på den!)
Jag bara älskade Mias mamma, en härlig kvinna ändå ”trots allt” de gått igenom. Jag tror att jag skulle ha stört mig på henne i de tidigare delarna (om hon är med?), men att jag skulle ändra mig i denna delen. Om man läst hela serien så kan jag tänka mig att man känner att man fått ett fint avslut på Mias historia.”

Bettan Bokprataren: Betyg 4 av 5 ”Alla tre böckerna handlar att våga, om mod och rädsla. Om funderingar på hur livet blivit och varför. Att våga ta steget, att våga ge sig hän och för att prova något nytt.
Mias inre kamp för att våga resa sig och att kunna ta mod till sig för att möta olika rädslor.
Sylvias beskriver så väl de olika känslor och situationer som drabbar Mia och hon för berättelsen framåt i ett lugnt tempo. Trots det känns det aldrig tråkigt att följa Mias väg mot förändring. Med ett vardagligt språk och med miljöer som läsaren ofta kan relatera till, gör att boken känns väldigt genuin och äkta.
Tack @sylvialidennordlund för tre fantastiska böcker om Mia, jag kommer sakna henne❤️” Recensionen på bokpratarens blogg hittar du här.

Det känns fantastiskt att Förlagshuset Siljans Måsar för tredje gången ville arbeta med och ge ut min sista roman om Mia, Det enda du behöver. Att jag återigen har knuffat mig själv igenom den långa processen av att skapa innehåll till en hel roman känns också alldeles fantastiskt. I juni 2019 landade manuset hos min förläggare och även hos samma redaktör/lektör som läste Allt det du måste, Frida Eriksson. Hennes omdöme: ”Precis som med de två tidigare böckerna är det ju mycket välskrivet och har ett bra tempo och flyt.”, fick mig att sträcka på ryggen innan jag satte igång med med att omarbeta manuset med hjälp av hennes förslag.

Kriss på Spyglass Text har korrekturläst och mer därtill. Hennes allmänna omdöme gladde mig väldigt: ”Välskriven, intim berättelse om nära familjerelationer och modet att våga följa sitt hjärta – och sin hjärna 🙂 Tyckte mycket om boken.”

Ann-Sofie på Lilla Blå Tornet  har gjort ett fantastiskt arbete med omslag och inlaga.

I första delen, Allt det du måste, möter läsaren en tilltufsad Mia, som blir mobbad och utfryst  av kollegorna på förskolan som är hennes arbetsplats. Under vägen tillbaka från utmattning tvingas hon skärskåda andra delar i sitt liv och vad det är hon egentligen måste göra.

I andra delen, Om du bara vågar, får Mia tag tag i rädslan för att klara sig på egen hand och utmana sig själv genom att pröva nya vägar, både i yrkesliv och privat. Och kanske kan livet bli bättre om hon bara vågar.

I denna tredje och avslutande del, Det enda du behöver, tampas Mia med mor och dotter-relation i flera generationer. Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede. Hur ska hon klara av det, inte minst med tanke på deras hopplösa relation? Dottern Frida tyr sig dessutom mer och mer till exmannens nya. Innerst inne är Mia avundsjuk på deras nära kontakt, samtidigt som hon behöver hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan … Kommer Mia kunna stå ut med att den stora kärleken och Frida är på kollisionskurs? Eller måste hon välja …

Det enda du behöver är en bitterljuv feelgood om nystart, acceptans och försoning. Provläs ett avsnitt här!

Min förläggare Yvonne peppade med denna kommentar på ett tidigt stadium i redigeringsprocessen: ”Oj,vilket manus du avslutar trilogin med. Åter fängslas jag av din detaljrikedom som gör att läsaren direkt lyfts in i handlingen, är med i alla steg och känslor samt delar ALLT. Du är ju en sådan underbar författare. Jag har inte läst hela än, men jag njuter till fullo …” Och i juli skriver hon: ”Nu har jag gått igenom hela din bok, och det är en helt annorlunda atmosfär, en mer omfamnande ton som berikar denna, din tredje bok, och ändå precis perfekt fängslande – och jag älskar det! Du avslutar varje kapitel så bra att man bara måste läsa vidare. Ditt språk är lättläst och man hänger med, utan problem … Du är magnifik!”

När de sista darrande minuterna före tryck äntligen var passerade mejlade Yvonne detta; och då rann mina tårar av glädje och tacksamhet över att all anspänning äntligen hade släppt: ”Vilken fantastiskt fullfjädrad författare du är, Sylvia! Din detaljrikedom är enastående, ditt sätt att beskriva så levande och igenkännande helt oslagbart och din förmåga att behålla läsaren, … Men det jag är mest imponerad av är nog att det inte är dina ord man läser, utan rent och klart Mias! Jag säger då det, WOW!”

Vilken underbar tur jag har att ha fått en sån fin förläggare som Yvonne! Och med så kompetenta medarbetare!

Provläs ett avsnitt här!

Den 23 oktober släpptes boken i näthandeln, Göteborgsrelease gick av stapeln den 16
november och Stockholmsrelease var den 7 december.

Böcker är utskickade till alla bloggare som läst de andra två delarna. Recensionerna börjar trilla in, tacksamt noterar jag att det är många fyror i betyg!

Den 2 januari släpptes boken som ljudbok hos Storytel och har redan fått fantastiska 312 betyg med snittet 3,67 och fler lyssnare är det helt säkert, både på Storytel och  på andra lyssningsställen. Den fanns med som veckans utvalda boktips och till råga på allt låg den bland topp fem både i egenskap av roman och i genren feelgood!

Den 10 januari hade jag förmånen att få vara gästbloggare hos Storytel, för andra gången!

 

(Mitt foto är taget av Rebecca Selin)