Om du bara vågar

Hur möter man sin rädsla för att bli ensam och hur reser man sig efter tuffa tider?

Det är några av de frågor som förskolläraren Mia tampas med i relationsromanen Om du bara vågar

Om du bara vågar är en berättelse av feelgood-karaktär och är del två om Mia. Den handlar om våndan av separation, oro för att exmannen dricker väl mycket och för att förlora kontakten med dottern. Men också om att resa sig efter tuffa tider, att möta rädslan inför att vara ensam och att ta för sig av livet. I Allt det du måste, första delen om Mia, utsätts hon för vuxenmobbning på jobbet. Hon blir sjuk och tvingas omvärdera flera delar av sitt liv och inser att förändring är nödvändig. I den här boken har hon hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja. Däremot är privatlivet sämre än någonsin. En skilsmässa står för dörren samtidigt som hon längtar efter kurskamraten Ola. Hon vill följa sitt hjärta, men vågar hon?

Uppföljaren i min trilogi om förskolläraren Mias inre och yttre resa, ges även den ut av mitt fina förlag Siljans Måsar och är vederbörligen lektörsläst av Sara Henjeby. Hennes slutkläm gladde mig mycket: ”Jag tycker detta är en fin skildring av en kvinnas utveckling som sker genom olika livskriser.”

Titti Lagergren på Textochord har korrekturläst och kommit med utvecklande förslag.

Ann-Sofie Hammarström Östergren på Lilla Blå Tornet har gjort omslag och finjusterar det sista i inlagan, som skickades till tryckeriet Scandbook i Falun den 23 augusti. En lång och noggrann process för att få en så bra slutprodukt som möjligt. Härligt att ha en engagerad förläggare som backar upp och som jag är trygg med.

En mycket etablerad och välrenommerad författare som var Augustprisnominerad förra året, har skrivit en blurb till framsidan. Charlotta von Zweigbergk skriver så här till mig efter att ha läst manuset: Jag tycker mycket bra om det och det första som slår mig är att du beskriver så bra hur det är att vara kvinna! …” och blurben kunde inte varit bättre, tänker jag: ”Skickligt om en kvinnas inre resa – på vägen till ett sannare jag.”

Per Pixels Göteborgsvy finns med även på mitt nya omslag, den bilden älskar jag och har med den även på mitt visitkort.

Författarfotot av Ola Dyrhill finns också kvar. Läsaren kommer alltså att känna igen sig en hel del. Men Mia har utvecklats sedan starten på första boken. Och mer ska det bli i tvåan!

Ettan var svår att lämna ifrån sig men tvåan var ännu värre. För nu fanns det så  mycket att leva upp till. Jag har haft lyckan att få många goda bloggomdömen och en hel del artiklar om boken och mitt författarskap. Läs mer under fliken Allt det du måste.

Eftersom det var min debutroman (hade dessförinnan skrivit noveller som antagits i fem olika antologier) var varken mina eller kanske omgivningens förväntningar så höga. Nu däremot känns det som om jag har en del att leva upp till. Hjärnspöken som det gäller att skaka av sig.

Det är väldigt roligt att jag fått ljudboksavtal även för denna del två om Mia, hos Word Audio Publishing.

Den 15 september var det Göteborgsrelease!

Ett härligt sammanträffande är att den 18 oktober, min födelsedag och dessutom förlagets tioåriga födelsedag, är det förlagsfirande i Stockholm, där min nya bok kommer att finnas med på ett hörn! En hejdundrande fest är att vänta.