Om du bara vågar

Uppföljaren i min trilogi om förskolläraren Mias inre och yttre resa är hos mitt förlag Siljans Måsar och är vederbörligen lektörsläst av Sara Henjeby. Hennes slutkläm gladde mig mycket: ”Jag tycker detta är en fin skildring av en kvinnas utveckling som sker genom olika livskriser.”

Nu är det dags för mig att ta vid och gå igenom alla förbättringsförslag som finns efter Saras ambitiösa genomläsning. Den 15 juli är deadline.

Ann-Sofie Hammarström Östergren på Lilla Blå Tornet har redan börjat fundera på omslagslayout, senare ska hon göra inlaga och slutkorrektur ska läsas av förlagets korrekturläsare. Sedan ska jag titta igenom allt en gång till innan tryckeriet Scandbook i Falun tar över. En lång och noggrann process för att få en så bra slutprodukt som möjligt.

Ettan var svår att lämna ifrån sig men tvåan var ännu värre. För nu fanns det så  mycket att leva upp till. Jag har haft lyckan att få många goda bloggomdömen och en hel del artiklar om boken och mitt författarskap. Läs mer under fliken Allt det du måste. Eftersom det var min debutroman (hade dessförinnan skrivit noveller som antagits i fem olika antologier) var varken mina eller kanske omgivningens förväntningar så höga. Nu däremot känns det som om jag har en del att leva upp till. Hjärnspöken som det gäller att skaka av sig.

Tanken är att Per Pixels Göteborgsvy ska finnas med även på nästa omslag, men kanske inte på samma plats. Det återstår att se när Ann-Sofie och jag bollat färdigt och omslaget är klart. Jag är säker på att det kommer att bli minst lika bra som till första delen.

Författarfotot av Ola Dyrhill tänker jag också behålla. Läsaren kommer alltså att känna igen sig en hel del. Men Mia har utvecklats en hel del sedan starten på första boken. Och mer ska det bli i tvåan!

Det är väldigt roligt att jag fått ljudboksavtal även för denna del två om Mia, hos Word Audio Publishing.

Göteborgsrelease blir det den 15 september. Förhandsbeställningarna har redan börjat droppa in!

Ett roligt sammanträffande är att Stockholmsreleasen  på Vattumannens bokhandel är satt till den 18 oktober, min födelsedag och dessutom förlagets tioåriga födelsedag! En hejdundrande fest är att vänta.