Om du bara vågar

Hur möter man sin rädsla för att bli ensam och hur reser man sig efter tuffa tider?

Det är några av de frågor som förskolläraren Mia tampas med i relationsromanen Om du bara vågar

Om du bara vågar är en berättelse av feelgood-karaktär och är del två om Mia. Den handlar om våndan av separation, oro för att exmannen dricker väl mycket och för att förlora kontakten med dottern. Men också om att resa sig efter tuffa tider, att möta rädslan inför att vara ensam och att ta för sig av livet. I Allt det du måste, första delen om Mia, utsätts hon för vuxenmobbning på jobbet. Hon blir sjuk och tvingas omvärdera flera delar av sitt liv och inser att förändring är nödvändig. I den här boken har hon hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja. Däremot är privatlivet sämre än någonsin. En skilsmässa står för dörren samtidigt som hon längtar efter kurskamraten Ola. Hon vill följa sitt hjärta, men vågar hon?

Uppföljaren i min trilogi om förskolläraren Mias inre och yttre resa, ges även den ut av mitt fina förlag Siljans Måsar och är vederbörligen lektörsläst av Sara Henjeby. Hennes slutkläm gladde mig mycket: ”Jag tycker detta är en fin skildring av en kvinnas utveckling som sker genom olika livskriser.”

Titti Lagergren på Textochord har korrekturläst och kommit med utvecklande förslag.

Ann-Sofie Hammarström Östergren på Lilla Blå Tornet har gjort omslag och finjusterar det sista i inlagan, som skickades till tryckeriet Scandbook i Falun den 23 augusti. En lång och noggrann process för att få en så bra slutprodukt som möjligt. Härligt att ha en engagerad förläggare som backar upp och som jag är trygg med.

En mycket etablerad och välrenommerad författare som var Augustprisnominerad förra året, har skrivit en blurb till framsidan. Charlotta von Zweigbergk skriver så här till mig efter att ha läst manuset: Jag tycker mycket bra om det och det första som slår mig är att du beskriver så bra hur det är att vara kvinna! …” och blurben kunde inte varit bättre, tänker jag: ”Skickligt om en kvinnas inre resa – på vägen till ett sannare jag.”

Per Pixels Göteborgsvy finns med även på mitt nya omslag, den bilden älskar jag och har med den även på mitt visitkort.

Författarfotot av Ola Dyrhill finns också kvar. Läsaren kommer alltså att känna igen sig en hel del. Men Mia har utvecklats sedan starten på första boken. Och mer ska det bli i tvåan!

Smakprov.se kan du läsa några sidor …

Ettan var svår att lämna ifrån sig men tvåan var ännu värre. För nu fanns det så  mycket att leva upp till. Jag har haft lyckan att få många goda bloggomdömen och en hel del artiklar om boken och mitt författarskap. Läs mer under fliken Allt det du måste.

Eftersom det var min debutroman (hade dessförinnan skrivit noveller som antagits i fem olika antologier) var varken mina eller kanske omgivningens förväntningar så höga. Nu däremot känns det som om jag har en del att leva upp till. Hjärnspöken som det gäller att skaka av sig.

Det är väldigt roligt att jag fått ljudboksavtal även för denna del två om Mia, hos Word Audio Publishing.

Den 15 september var det boksläpp och Göteborgsrelease! Boken finns att köpa hos mig, hos förlaget och på Adlibris och Bokus

Och den 9 oktober fick boken sin första bloggrecension. Full pott, fem av fem möjliga!

Ett härligt sammanträffande är att den 18 oktober, min födelsedag och dessutom förlagets tioåriga födelsedag, var det förlagsfirande i Stockholm i Ulriksdals slottsträdgård, där min nya bok fick finnas med på ett hörn! En hejdundrande fest!

Recensioner:

Annas fotnoter Betyg 5 av 5  ”Detta är en fantastiskt fin fortsättning på boken Allt det du måste. Här avhandlas en del andra dilemman men på samma fina sätt. Det är en viktig bok och jag tror att väldigt många kan känna igen sig i Mias dilemman. Här kommer man huvudpersonen Mia ännu närmare och får följa hennes väg genom de livsval hon gör. Eftersom berättelsen är skriven i jag-form så kommer man extra nära. Läsaren fångas in redan från första sidan och jag hade mycket svårt att lägga den ifrån mig! Jag tycker mycket om Sylvia Lidén Nordlunds sätt att skriva och längtar verkligen efter att få läsa mer om Mia! Boken (tillsammans med lite annat smått och gott) fick jag dessutom personligt överlämnad av Sylvia själv när jag träffade henne på bokmässan! Det är så trevligt när man får träffa sina favorit-författare sådär och prata en stund!

Mitt betyg blev ☕️☕️☕️☕️☕️ av 5 möjliga.

Tre anledningar till att jag gillar boken:
1. Man får lära känna Mia närmare.
2. Den är skriven i jag-form.
3. Den är en riktig bladvändare.”

Boklysten ”Det fanns en hel del igenkänning för mig i förra boken och i den här finns ännu mer. Det är rätt så skrämmande att ta det där klivet in i något helt nytt och på ett sätt börja om helt och hållet, Mia har vänner som stöttar och hjälper. Många i samma situation står där ensam och måste ta det där steget utan att ha en fallskärm i form av vänner som hjälper.

Den här boken är precis som första boken om Mia en insiktsfull relationsroman som tar upp sånt som är svårt men visar också att man faktiskt kan ta sig ut helskinnad ur svåra situationer. Kanske kan allt till och med bli bättre om man bara vågar!

Om du bara vågar är en lättläst relationsroman med feelgoodkänsla som jag tyckte väldigt mycket om att läsa. Jag ser nu fram emot tredje och avslutande delen i serien så jag får reda på hur livet blir för Mia.” i

Jennies boklista Instagram  Betyg 4 av 5 ”Strålande, gripande och stark!”

Vargnatts bokhylla ”Jag tyckte om första boken men på grund av hur den här ger ännu mer igenkänning så tycker jag ännu bättre om Om du bara vågar. Själva titeln träffar rätt i mig också för det är något jag jobbar mycket med själv, att våga.

Det är intressant att få följa Mia i hennes fortsatta liv och de nya utmaningar hon ställs för. Jag blir både arg och glad under läsningen. Den mesta av ilskan är det hennes exman som rör upp, oftast när han är med i berättelsen vill jag bara skrika åt honom.

Jag skrev att första boken utstrålade värme och ingav känslan att författaren verkligen bryr sig om sin huvudkaraktär. Det fortsätter jag att känna i den här boken och det hjälper till att dra in mig som läsare”

 

Villivonkansbooks Instagram Betyg 3 av 5 ”Berättelsen om Mia fängslar, jag känner med henne och blir både glad och upprörd för hennes skull. Det är stor dos igenkänning i boken med alla åsikter som släkten har om allt Mia tar sig för. Påminner en del om min egen släkt.. Den här är liksom föregångaren en trevlig bok, jag blir dock inte riktigt lika ”fast” i denna, men det beror sannolikt mer på hur jag mår själv. Serien om Mia är en blivande trilogi, ska bli intressant att se hur serien kommer knytas ihop. Trots att det är lite jobbig i boken för Mia, känns den aldrig tung att läsa, det är trevlig feelgoodroman med djup för de runt 40.
Den får 🐴🐴🐴i betyg (av 5)

Den 30 oktober släpptes boken som e-bok och ljudbok. Känns overkligt att båda mina böcker kom i dessa format under samma år. Tänk om det hade gått lika fort att skriva dem:) Jag älskade Maria Borgelövs omslag till Allt det de måste, precis som jag älskade Ann-Sofie Hammarströms omslag till pappersboken, och tänkte att det kan aldrig bli bättre. Men man ska ju verkligen aldrig säga aldrig för jag är supernöjd med båda mina vackra omslag till min nya bok.

Så klart finns den att lyssna på hos bland annat Storytel. Bara två dagar efter att den fanns tillgänglig på Storytel hade den 67 betyg och 3,97 i snitt! Den verkar passera första boken med stormsteg …

Den har dessutom redan fått sin första ljudboksrecension:

Ljudbokskulla Instagram: ”En lättläst/lyssnad bok, där jag antar många kan sig själv kännas vid. Jag är lyckligtvis inte en Mia, men jag vet dom finns. Styrka, kärlek, svek, ensamhet och hopp. ”Om du bara vågar” av Sylvia Lidén Nordlund är här och nu. Där en skilsmässa blir en förändring för en hel familj. På gott och ont! Jag säger iaf: -go Mia go❣️”