Sensommarserenader

Min fjärde bok Sensommarserenader håller just nu på att korrekturläsas, sedan blir det dags för inlagan att sättas. Då börjar vi närma oss färdig bok, åtminstone vad gäller hur insidan av boken ska se ut.

Omslaget ska fixas, och då ska det finnas en baksidestext som jag just har skrivit ett första utkast till. Jag vågar mig på att visa er redan nu, även om förlaget inte har godkänt den än … Men jag är bara så himla taggad! Och så tacksam över att lava förlag tror på mig och erbjöd en traditionell utgivning!

Baksidestext (förslag):

Hitta ditt inre lugn – med mindfulness på Blomsterö, i Göteborgs karga men vackra skärgård.” Så står det i inbjudan till Stellas må bra-kurs på Pensionat Pensé, under en vecka i mitten av augusti. Idén om att hålla kursen kom till henne en gryningsmorgon, då tristessen och ensamheten kändes mer oöverstiglig än vanligt.

Hon var euforisk efter att hon hade bokat pensionatet, men vad har hon egentligen gett sig in på? Kommer de sex kursdeltagarna att fungera tillsammans? Ruben som vill återfå närheten till sin dotter, men inte längre tror sig vara värd att älskas. Ellen som behöver hitta nyckeln till vuxenlivet och sluta förlita sig på sin storasyster. Max som måste fatta livsavgörande beslut om framtiden med flickvännen.

Sensommarserenader är en berättelse om inre längtan, om hemligheter som kommer i dagen och om oväntad kärlek. Ingenting kommer att vara sig likt vid kursens slut.

Taggad var jag också efter de fina ord som jag fick från redaktören Lina Arvidsson:

Sensommarserenader är en varm och berörande historia om människor som befinner sig vid varsitt vägskäl i livet. De olika karaktärerna bär på sin alldeles egna längtan och en kurs i personlig utveckling sätter saker och ting på sin spets – ett bra upplägg för en spännande historia som engagerar och håller läsaren fast hela vägen. Du har lyckats skapa fina karaktärer som det är lätt att få sympati för. Dynamiken mellan dem är fint beskriven, både mellan de karaktärer som redan känner varandra och de nya relationer som blommar upp under resans gång. Handlingen förs framåt med ett bra tempo utan longörer. Sidorna vänds i ett stadigt tempo och jag gillar hur du växlar mellan olika perspektiv. Det uppehåller den framåtrörelse som är så viktig i böcker. Språkligt är texten mycket bra och jag har i princip inget att anmärka på i den kategorin.”

Men sedan började det riktiga jobbet, att ta bort flera karaktärer och en händelsesekvens som sträckte sig över många kapitel … Men det är bara att knoga på, och sätta en deadline för mig själv. och till sist hade jag ändrat, läst igenom, ändrat igen, läst mer och återigen ändrat … Ja, ni fattar! Det var en häftig känsla att äntligen skicka tillbaka den redigerade texten till förlaget.