Sensommarserenader

Inlagan till min fjärde bok Sensommarserenader är snart färdig att skicka till tryck. En lång process som kommer att ha tagit runt ett år från signerat avtal med Lava förlag. Så himla häftigt med ett traditionellt avtal, men även utmanande med all tid det tar! Släppdatum är satt till 15 juni. Så himla spännande!

Jag är så tacksam över mitt härligt somriga omslag, som gjorts av Mikael Landby. Mer om Mikael finns på hans hemsida och på hans Instagram.

Här ser du baksidestexten och författarpresentationen: ”En morgon, då tristessen och ensamheten känns mer oöverstiglig än vanligt, får Stella Åström en idé – att arrangera en ”må bra”-kurs på Pensionat Pensé i Göteborgs skärgård.

Hon är euforisk då hon bokar pensionatet, men vad har hon egentligen gett sig in på? Kommer de sex kursdeltagarna att fungera tillsammans? Ruben som vill återfå närheten till sin dotter, men inte längre tror sig vara värd att älskas. Ellen som behöver hitta nyckeln till vuxenlivet och sluta förlita sig på sin storasyster. Max som måste fatta livsavgörande beslut om framtiden med flickvännen.

Sensommarserenader är en berättelse om längtan, om hemligheter som kommer i dagen och om oväntad kärlek. En härlig och gripande feelgood som kommer att finnas kvar hos läsaren länge.

Utsökt feelgoodroman om oväntade möten, vänskap över generationsgränser och att hitta äkta kärlek. Charmig underhållning med en ton av allvar!
Brijreads, bokbloggare

Sensommarserenader är en relationsroman med stort R. Så spännande att få följa de olika huvudpersonerna och se hur de kommer till olika insikter om sig själva.
Sofiasbokhylla, bokbloggare”

Jag är så tacksam att två bokbloggare, Brijdeep och Sofia tagit sig tiden att läsa manuset och skriva så fantastiskt fina blurbar!

Och här är författarpresentationen: (Fotot på mig är taget av YounHee Photography, av duktiga Sandra som tagit så många fina författarfoton av mig.)

Sylvia Lidén Nordlund är född i Göteborg och bor kvar mitt i den pulserande stadskärnan. Något som hon älskar, liksom att möta människor och få ta del av deras liv. Sylvia vill beröra sina läsare och skriver med viss svärta om inre ensamhet, längtan och vägskäl i livet, men alltid med hoppfulla slut.Flera av Sylvias noveller har varit med i antologier. Hon har även skrivit en vardagsnära trilogi om förskolläraren Mias yttre och inre resa.

Sylvia har länge arbetat med relationer i olika former, men numera ligger tyngdpunkten på författarskapet. Sensommarserenader är den första delen i Blomsterö-serien. Läs mer på www.sylvialidennordlund.se

Taggad var jag också efter de fina ord som jag fick från redaktören Lina Arvidsson:

Sensommarserenader är en varm och berörande historia om människor som befinner sig vid varsitt vägskäl i livet. De olika karaktärerna bär på sin alldeles egna längtan och en kurs i personlig utveckling sätter saker och ting på sin spets – ett bra upplägg för en spännande historia som engagerar och håller läsaren fast hela vägen. Du har lyckats skapa fina karaktärer som det är lätt att få sympati för. Dynamiken mellan dem är fint beskriven, både mellan de karaktärer som redan känner varandra och de nya relationer som blommar upp under resans gång. Handlingen förs framåt med ett bra tempo utan longörer. Sidorna vänds i ett stadigt tempo och jag gillar hur du växlar mellan olika perspektiv. Det uppehåller den framåtrörelse som är så viktig i böcker. Språkligt är texten mycket bra och jag har i princip inget att anmärka på i den kategorin.”

Men sedan började det riktiga jobbet, att ta bort flera karaktärer och en händelsesekvens som sträckte sig över många kapitel … Men det är bara att knoga på, och sätta en deadline för mig själv. och till sist hade jag ändrat, läst igenom, ändrat igen, läst mer och återigen ändrat … Ja, ni fattar! Det var en häftig känsla att äntligen skicka tillbaka den redigerade texten till förlaget.