Bokreleaser

Här nedan kan du läsa om mina fem romaner och de sex antologier som jag deltagit i hittills …

Du kan beställa romanerna direkt utav mig via sylvia@sylvialidennordlund.se. Ange namn och utskicksadress, samt vem du vill ha boken signerad till. När du fått ett bekräftelsemail att den önskade boken finns tillgänglig samt kostnad, swishar du summan till mig på Amadora Books & Consulting nr 123 075 2394. Eller om detta känns krångligt och du vill prata en stund så kan du slå en signal till mig på 0703 194940.

Så snart jag ser din betalning skickar jag boken/böckerna. Har du inte swish kan du sätta in summan på Amadora Books & Consultings bankgironummer 278-2324 men då tar det litet längre tid.

2024

 

Andra delen i Blomsteröserien:

Den 4 oktober släpps den fristående uppföljaren Bröllopsklockor och Bjällerklang som  pappersbok.

Ljudboken kommer  5 november! Du kan bevaka den redan nu!

Storytel

2023/2024

Den 18 april 2024 kom så ljudboken till Sensommarserenader äntligen!

Du kan  lyssna eller läsa som e-bok:

Storytel Snittbetyg 3,9

Nextory Snittbetyg 4

Bookbeat Betyg 5

Den 15 juni 2023 släpptes min fjärde bok, Sensommarserenader, första delen i Blomsteröserien. Releasen hölls på Litteraturhuset, den 16 juni. Ett favoritställe i repris … Redan 2016 hade jag, tillsammans med fem medförfattare,  min första release där, som en av de medverkande i antologin Älska Noveller.

Jag firade också min första bok där, Allt det du måste, och hade på samma gång 60-årskalas!

 

 

2020

Den 2 januari släpptes Det enda du behöver som ljudbok och e-bok. Den hade förmånen att vara veckans utvalda boktips hos Storytel och hamnade snabbt bland topp fem av veckans mest lästa romaner liksom topplistan på veckans mest lästa Feelgood!

2019

Stockholmsrelease av Det enda du behöver den 7 december 2019

Den 7 december var det dags för min tredje Stockholmsrelease av den tredje och sista delen om förskolläraren Mias inre och yttre resa, ”Det enda du behöver”. Min oförtröttliga förläggare Yvonne Frank Månsson inledde med fina ord om boken. En stunds uppläsning och så bubbel förstås! men även presentation av Johan Arnkils bok ”Striptease”, om en personlig resa.

Sedan jag började skriva i januari har många timmar ägnats framför datorn och nu är mitt projekt i hamn och trilogin om Mia är komplett!

 

Göteborgsrelease i Majorna 16 november 2019

Releasen i hemstaden gick av stapeln den 16 november  i förlagets lokal i Majorna, på samma gata där Mia bor i första delen Allt det du måste.

I januari släpps ljudboken och e-boken! Då är trilogin komplett även i medieform.

I maj 2019 blev jag antagen som medlem i Författarförbundet Väst, där du kan boka mig. Min presentation hittar du här.

 

Alla tre i serien om Mia ges ut som ljudbok och e-bok och finns på bibliotek samt streamingtjänster.

Ljudböckerna kan du exempelvis lyssna på hos Storytel.

 

Releaser under 2016, 2017 och 2018:

Om du bara vågar – kom som ljudbok och e-bok 30 oktober 2018

Festligt firande av förlagets och min födelsedag samt min bok i Ulriksdals slottsträdgård Stockholm 18 oktober 2018

Om du bara vågar, andra delen om Mia, och Aritons antologi Mer än bara ord firades den 15 september 2018 på Tony’s Coffebar Göteborg

 

Släpp av Allt det du måste som ljudbok och e-bok, den 11 januari 2018

Helt fantastiskt att se min bok i ny omslagskostym på Storytel och Adlibris med flera ställen. En helt galen tur hade jag som blev hittad av Word Audio Publishing som ville skriva avtal och ge ut!

Göteborgsrelease på Göteborgs Litteraturhus av Allt det du måste,  den 26 augusti 2017

Drömmen om alldeles egen utgiven bok samma höst som jag fyller jämna år  blev sann! Så härligt att släkt, gamla och nya vänner samlades för att fira med mig!

Under hela kvällen underhöll Mille Andersson med sång och gitarr. Maten, olika tapasrätter, ordnades av min man. Mina syskon Linda och Manne såg till att allt flöt på med det praktiska.

Litterär quiz och uppläsning, liksom den glada nyheten att avtal är skrivet för Allt det du måste som ljudbok, engagerade alla bokminglare. Med benägen hjälp av min svägerska Katja såldes ett stort antal böcker som förstås blev signerade enligt konstens alla regler.

En alldeles magisk kväll som jag kommer att minnas länge, inte minst med hjälp av alla fina foton som Sandra YounHee Brännberg Rosenberg på Younhee Photography tog. Så tacksam över alla som kom och firade med mig och särskilt tacksam till alla snälla vars hjälp gjorde kvällen så fantastisk!

Siljans Måsars Stockholmsrelease av Allt det du måste, den 20 juni 2017

Tre av förlagets författare, varav jag var en, hade ett välbesökt boksläpp med uppläsning, bubbel och mingel på Vattumannens bokhandel 20 juni 2017.

Jag kände mig särskilt speciell som hade besökare både från stora staden och långväga ifrån; nyfunna vänner via skrivandet liksom nära och kära från förr trängdes och minglade under några minnesvärda timmar. Tio minuters berättande från varje författare stod på programmet liksom boksignering.

 

 

Älskanoveller – 30 nyanser av frihet och Över en sommarfika, den 18 juni 2017

Jag trodde väl aldrig att jag skulle komma med i ytterligare två antologier, nu totalt fem på ett år, så novell nummer fyra och fem presenterar jag på samma gång även om de kom ut med en månads mellanrum.

Söndagen den 18 juni 2017 ordnade jag en informell fika för att fira och ge möjlighet för sommarinköp. Denna gången hemma hos Stefan och mig i vår lägenhet vid Korsvägen. Runt femton släktingar och vänner hörsammade inbjudan.

Precis som den förra Älskanoveller har 30 nyanser av frihet fått en fin recension från BTJ

”För fjärde året i rad har Ordberoende förlag anordnat en novelltävling.”

”Årets tema är frihet. Berättelserna handlar ofta om upplevelser av olika sorters hinder, en inre ofrihet, begränsningar i relationer, längtan till något annat och att äntligen uppnå ett bättre liv. Det kan vara våld i nära relationer, krig, äktenskapskriser, stress, tidsbrist, viljan att förstå, att våga, att få börja skolan, oförglömliga
minnen, hämnd, kvävande kärleksrelationer, mental ohälsa och utökat livsrum. Författarna visar överlag på begåvning och glädjen till det skrivna ordet lyser alltsomoftast igenom.”

”En variationsrik bok med lättlästa noveller utan direkt komplicerande handlingsmönster, fylld av berättarlust och intentioner som ger många inblickar i olikartade livserfarenheter och karaktärer.”

Min novell heter ”Förenade över tid” där vi får följa Olivia som hälsar på sin mormor Aurelia på hennes 95-årsdag och deras samtal om kvinnoliv nu och då.

Över en sommarfika

Utkom i mitten av juni på Ariton förlag.  Temat för novellerna är, förutom fika och sommar, meningen med livet.

Där heter min novell ”Ett lättare liv” och handlar om Mattias. ”Om den enskilda meningen med hans liv var ätandet, som förhållandevis snart skulle betyda ändandet av samma liv, hur meningsfullt var det hela då?” Hur ska Mattias hitta en annan mening i sitt liv …

Över en vårfika 9 april 2017

Så var det dags för novell nummer tre att ges ut. Bokfika ordnades tillsammans med Susanne Hydén och Johanna Holmström, novellister som också bor i Göteborgsområdet, en vårfika och presenterade Aritons novellantologi. Vi erbjöd boken till försäljning för 150 kr, bjöd på hembakat fika och massor av godis i  Susannes/Spiras lokaler på Ånäsvägen 11. Tacksamma och smått trötta i huvudet konstaterade vi att vår minirelease blivit uppskattad och framför allt hur himla trevligt vi haft det.

Tema på Aritons novellantologi denna gång är saker vi inte pratar om. Min novell heter ”Under ytan” och handlar om Kajsa och en familje- sammankomst under påsktid. Hon bävar inför mötet med sin storebror …

Över en vinterfika, den 17 december 2016

Novell nummer två togs ut bland 152 andra, att finnas med i Ariton förlags novellantologi ”Över en vinterfika”.  Temat är en livsavgörande förändring, vilket borgar för många berörande läsupplevelser. Boken rymmer ett trettiotal noveller av såväl etablerade författare som nykomlingar. ”Välsignat möte är mitt bidrag och handlar om en avgörande dag i unga Andreas liv.

Jag bjöd på vinterfika den 17 december 2016. Vi samlades ett tjugotal släktingar och vänner, som trotsat vintermörker och julförberedelser. Glöggen doftade i kapp med lussebullarna och jag fick skriva dedikationer så fort jag hann med.

Det är som att ha födelsedag, fullt med blommor stod runt om i hemmet över hela julhelgen.

Tack till Självhjälpshuset Solkatten som lånade ut sin mysiga lokal.

#Älskanoveller – 30 nyanser av saknad, den 12 juni 2016

 I juni 2016 debuterade jag som författare med novellen ”Aldrig mer”

Detta är den tredje delen av ”Älskanoveller”, en serie av novellantologier från Ordberoende förlag. Tema denna gång är saknad,  och etablerade samt debuterande författare över hela Sverige skriver om sorg och förlust, men även om att gå vidare. Projekt #Älskanoveller startades av Jenny Jacobsson via en Facebookgrupp 2013.

Den 12 juni 2016 bjöd sex av novellisterna, varav jag var en lycklig sådan, in till boksläpp på Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset.

BTJ (Bibliotekstjänst) skriver i sin recension: ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser. Insprängda i boken finns dikter från Ewa Åkerlinds diktsamling Saknad: Dikter ur sorgen (2009).”

alla pratar

image

 Ordberoende förlags release den 3 juni 2016 i Stockholm