Tänk på vilodagen så att du helgar den

Av | mars 27, 2016

IMG_1972På min mormors tid, har mamma berättat eftersom mormor dog innan jag föddes, fick de inte göra något arbete alls på söndagar. Maten förbereddes dagen innan, så att den bara skulle värmas. Inget arbete, ingen tvätt eller städning, inte ens ett handarbete. De gick till kyrkan, åt middag, samtalade och läste bibeln. En alldeles händelselös dag, men vilsam. Inga affärer var öppna, och de flesta människorna var lediga, utom polis och sjukvårdspersonal o d.

Min morfar föddes 1880 och mormor föddes 1887, ofattbart många år sedan, inte ens i förra seklet. Så man kan tänka att deras levnadssätt är förlegat och att vi har det mycket bättre på så många sätt. Absolut, men att helga vilodagen en aning vore kanske inte helt fel, med tanke på alla stressade och mer eller mindre uttröttade människor jag stöter på, inklusive mig själv tidvis.

Det är extra svårt att koppla av när man är påkopplad, dvs uppkopplad all tid. Jag har länge lämnat mobilen hemma när jag går ut och promenerar, och känner mig faktiskt extra ledig då, en skön frihetskänsla, nästan som att vara på rymmen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *