Bort med påskpynt och fram med manus

Av | mars 28, 2016

28 marsLänge har jag våndats och väntat, utan att veta på vad, och inte lyckats ta tag i manuset som vilat länge. Ända sedan inlämning i maj 2015, till ett göteborgsförlag som jag tänkte testa på vinst och förlust, fast jag innerst inne visste att det var för tidigt att lämna ifrån sig manuset. Bunten har därefter legat i sin blanka blå plastmapp sedan jag hämtade tillbaks den efter beskedet jag misstänkt skulle komma. Just idag kom oväntad kraft, och när jag summerar dagen är jag mer än nöjd. Påskpyntet är borta, vinterskorna på vinden och mat har jag ätit, om än inte så mycket som vanligt.

Det viktigaste är att jag är i gång igen. Jag har gått igenom mina morgonsidor och hittat en massa tankar om hur jag vill förbättra och har skrivit en lång attgöralista om vad jag ska tänka på. Alla kapitlen har legat utspridda, skummats igenom och fått små lappar med kapitelnummer så att det blir lättare att hitta. En sammanställning på kapitelinnehåll är klar. Jag har läst på om dramaturgi och gestaltning i Elisabet Norins bok ”Tre enkla regler – finns inte”, skummat Olof Lagercrantz lilla pärla ”Om konsten att läsa och skriva”, läst blogginlägg av John Häggblom som också handlade om gestaltning och dramaturgi på http://blog.typeandtell.se/dramaturgi.

Inte en rad ska finnas med som inte kommer från hjärtat och berör sin läsare inklusive mig. När jag läser min novell ”Aldrig mer” som utges i novellantologin #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad, pirrar det i huden på armarna. Så vill jag att hela boken ska vara. Så med den inriktningen ska det till en hel del förändringar. Jag är laddad för det, och tänker att mina blogginlägg framöver ska handla om vägen till färdig bok, med förlag och allt. Då kanske bloggutmaningen #blogg100 är slut, eller också inte. Time will tell!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *