Sensommarserenader – min nya boks titel

Av | oktober 12, 2022

Hurra, så trött, men så lycklig! Det har varit ett mer än tufft jobb att redigera mitt fjärde manus. Jag har förstås utmanat mig själv och gjort det svårare med flera perspektiv.  Det har dock inte varit problemet, utan att redaktör Lina tyckte att det var för många människor. Så två skulle bort! Från hela manuset!! Dessutom skulle en händelsesekvens som sträcker sig över många, väldigt många kapitel, tas bort …

Min första reaktion var, att det går aldrig. Ringde i panik till min lektör Catrine som gav mig ett gott råd: ”Låtsas som att det går att göra, och så gör du det bara, ett steg i taget …” och lydig som jag är, så gjorde jag just det. Självklart blev manuset mycket bättre. Nytt utrymme frigjordes, så att jag kunde fördjupa karaktärerna ,de som blev kvar:) …

Nu längtar jag tills omslaget ska fixas! Korrekturet kommer så småningom, det längtar jag inte lika mycket till att gå igenom. men det blir en välbehövlig paus innan dess!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *