Bokbloggare på Bokmässan och intervju av Sofias Bokhylla

Av | oktober 27, 2022

På Bokmässan träffar jag en massa trevliga människor. En del känner jag från det ”verkliga” livet och en del har jag träffat via sociala medier.

I år stötte jag till exempel på Sofia flera gånger. Hon har skrivit så fina recensioner om mina tidigare böcker, och är himla trevlig att prata med. När hon efter mässan kontaktade mig och ville göra en intervju tackade jag förstås ja. För en vecka sedan publicerades den på Sofias bokbloggarsida!

Dessutom träffade jag Bettan Bokprataren som också recenserat böckerna och tyckt om dem.

Intervjuerna finns i två inlägg på instagram.com/sofiasbokhylla/

Här kommer texten:

Vem är du?
Jag heter Sylvia Lidén Nordlund. Jag är född i Göteborg och har alltid bott där. En supertrevlig, lagom stor stad. Jag gillar att bo mitt i stadens puls, och ha gångavstånd till det mesta. Nuförtiden tillbringar jag en hel del tid i Las Palmas, eftersom min man behöver sol och värme för hälsan. Och det passar mig bra också, förstås.

Jag har alltid arbetat med relationer i olika former. Allt ifrån lärare på lågstadiet, fackligt arbete, konflikthantering, sexologiska uppdrag till handledning och samtalsrådgivning. Senaste året har jag trappat ner på arbetet för att få mer tid att skriva och njuta av livet. Min första pension kom nyss …

Jag älskar att träffa familj och vänner och äta god mat tillsammans. Promenader, dans och yoga håller kroppen i form. Att lära mig språk, läsa böcker och författa håller hjärnan alert.
Jag hoppas på att bli en ny Dagny och leva tills jag blir nästan 110 år!

🪴🪴🪴

Hur kommer det sig att du började skriva?
Min man började bo på Gran Canaria mer och mer. När jag var ensam hemma för att jobba, ville jag göra något roligt för egen del. Efter lite funderande mindes jag hur härligt det brukade vara att formulera ord och berättelser, något som nu saknades i mitt liv.

Så det blev en skrivkurs, och sedan har det blivit många … En extra bonus är alla fina författarvänner som jag lärt känna under dessa tio år. Några av dem uppmuntrade mig att skriva noveller, vilka blev publicerade i antologier. Sedan blev bokskrivande en naturlig följd.

🪴🪴🪴

Vilken genre skriver du och varför just den?

Jag skriver inte oväntat böcker med relationer i fokus, första böckerna om Mia var även väldigt vardagsrealistiska. Men ju fler böcker jag skrev ju mer feelgood blev det.

Min fjärde bok, Sensommarserenader, är en feelgood-historia om människor som befinner sig vid varsitt vägskäl i livet. De bär på sin alldeles egna längtan och en veckokurs på Pensionat Pensé ställer saker på sin spets. Pensionatet ligger på fiktiva Blomsterö, strax utanför Göteborg.

Och slutet är hoppfullt som i mina tidigare böcker. Det är därför jag älskar genren och helst skriver feelgood, eller med dragning åt det hållet. Jag står inte ut med sorgliga slut …

🪴🪴🪴

Hinner du läsa någonting själv? Vad läser du helst då?

Ha, ha, jag läser helst feelgood förstås! Läsningen går i vågor, utifrån var jag befinner mig i min skrivprocess. När jag skriver som mest klarar jag inte av att läsa, för det blir ingen avkoppling alls utan mer stress.

Annars läser jag mycket, i olika genrer, eftersom jag är med i en bokklubb. Den senaste jag läste är Bokälskare av Emily Henry, en härlig bok som jag varmt rekommenderar. Nästa på läslistan är Hjärtat, av Daniel Bergman, en annorlunda biografi som berör mig mycket.

🪴🪴🪴

Var hittar man dina böcker?

Serien om Mia (Allt det du måste, Om du bara vågar och Det enda du behöver) finns på lyssningstjänster som exempelvis Storytel, både som e-bok och ljudbok.

Pappersbok kan köpas via Bokus.com, där även e-bok och ljudbok finns till salu. Signerade böcker till specialpris kan köpas direkt från mig, mejla på sylvia@sylvialidennordlund.se

Till sommaren 2023 kommer Sensommarserenader som jag hoppas ska synas på fler ställen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *