Kan miljöombyte skapa förvirring?

Av | mars 16, 2019

Tillbaka från ett förhållandevis varmt Las Palmas till ett regnigt och svalt Göteborg återgår jag till mina skrivrutiner. Jag är nöjd med vad jag åstadkommit på min lilla skrivartripp, men skulle gärna vilja ha en längre paus för att vila hjärnan. Men med en deadline att passa, gäller det att hålla mina veckomål. Om jag tappar farten blir det till slut omöjligt att hinna ikapp.

Jag får dock små meddelanden från mig själv om att hjärnan stundtals fungerar sisådär. I dag bokade jag resa till Norrköping och The Book Lounge, ett nystartat event som låter spännande. Kvällen före ska jag sova i Katrineholm hos författarvännen Carina Drätting och där även sammanstråla med vår gemensamma författarvän Monica Österdahl. Efter mässan ska jag åka hem från Norrköping. Jag hittar bra biljetter och köper dem via SJ-appen. Skriver ut kvitto till bokföringen och, för säkerhets skull om mobilen skulle dö, även pappersbiljetter. Då först ser jag att jag råkat boka hemresan från Katrineholm och inte från Norrköping … Lördagar går det inte att nå SJ via telefon. Bara att ta klä sig ordentligt och traska till biljettkontoret på Centralen där en mycket vänlig själ hjälper mig att bli av med den felbokade biljetten.

Men förvirringen hade det goda med sig att jag fick en rejäl promenad och fick köpt en ny skärmaskin. Den gamla är utsliten efter dryga tjugo års tjänst. På fredag bär det i väg till Dalarnas Bokmässa och innan dess behöver jag skära till nya informationslappar om mina böcker. Så nu ska jag bara skriva dagens dos av bok nummer tre, sedan blir det lördagsmys!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *