Feelgoodfredag Dagen är din 3 juli – inlägg 4

Av | juli 5, 2024
Dagen är din – inlägg 4
Tillbaka igen, efter att ha signerat böcker, stoppat i postkuvert (till Sölvesborg, Skövde, Bro och Kungsängen!) därefter sprungit till brevlådan. Puh, hann äta middag också. Tur att det är Stefan, min man, som lagar maten i vårt hushåll!
Mitt näst sista inlägg denna intensiva dag handlar om min senaste bok, Sensommarserenader.
Om du har lust att följa med till det sista inlägget, som publiceras klockan 21, så kommer jag att lotta ut tre exemplar av boken där. Men du kanske hellre lyssnar på böcker?
När Mia-serien var klar i november 2019 tänkte jag påbörja ett nytt skrivprojekt. Men orken ville inte riktigt räcka till. Förutom allt som ska göras under bokprocessen, som jag berättade om i inlägg 3, så är marknadsföringen en viktig ingrediens i författarskapet. Särskilt om man inte är så känd – än. Och jag hade farit runt på en massa bokevent och behövde egentligen en paus, sa mina kloka författarvänner. Så jag tog en paus.
Bokidén fanns redan: Vad skulle hända om de viktigaste karaktärerna, från mina fem publicerade noveller, skulle mötas? Och hur skulle de kunna mötas? Alla bodde visserligen i Göteborg, men var av olika ålder och hade helt olika liv. Förstås, de skulle gå en ”måbra”-kurs, för det kunde de behöva. Så föddes idén till Sensommarserenader, och kursen ”Hitta ditt inre lugn” som utspelar sig på Pensionat Pensé på fiktiva Blomsterö.
U
nder skrivpausen 2020 gick jag en utbildning till mindfulnessinstruktör, så allt stämde. Men hur skulle jag få kraft att komma i gång? En kurs förstås, he he. Jag kom in på Kreativt Skrivande, en universitetskurs där deltagarna skulle producera ett eget manusutkast under termin två, våren 2022. Så då blev det ett romanmanus till slut, efter alla steg som jag skrev om i inlägg 3.
Det slumpade sig så att Lava Förlag hade en stor manustävling med sista svarsdatum 30 juni, så förutom till andra förlag så skickade jag in mitt manus till dem på sista dagen. Två veckor senare får jag ett erbjudande från förlaget om traditionellt avtal på bok, e-bok och ljudbok! Och traditionellt avtal innebär ju ingen kostnad för mig utom för de böcker som jag köper för att sälja vidare. Jag funderade ett tag och tackade ja, bättre en bok i handen än tio i bokskogen!
Den 15 juni kom boken och den 18 april i år släpptes ljudboken. Hoppas ni vill lyssna på den, den finns i alla kanaler.
Baksidestext: ”En morgon, då tristessen och ensamheten känns mer oöverstiglig än vanligt, får Stella Åström en idé – att arrangera en ”må bra”-kurs på Pensionat Pensé i Göteborgs skärgård.
Hon är euforisk då hon bokar pensionatet, men vad har hon egentligen gett sig in på? Kommer de sex kursdeltagarna att fungera tillsammans? Ruben som vill återfå närheten till sin dotter, men inte längre tror sig vara värd att älskas. Ellen som behöver hitta nyckeln till vuxenlivet och sluta förlita sig på sin storasyster. Max som måste fatta livsavgörande beslut om framtiden med flickvännen.
Sensommarserenader är en berättelse om längtan, om hemligheter som kommer i dagen och om oväntad kärlek. En härlig och gripande feelgood som kommer att finnas kvar hos läsaren länge.
Utsökt feelgoodroman om oväntade möten, vänskap över generationsgränser och att hitta äkta kärlek. Charmig underhållning med en ton av allvar!
Brijreads, bokbloggare
Sensommarserenader är en relationsroman med stort R. Så spännande att få följa de olika huvudpersonerna och se hur de kommer till olika insikter om sig själva.
Sofiasbokhylla, bokbloggare”
Jag är så tacksam över alla bokbloggare som läst, särskilt ovanstående två som tog sig tid att förhandsläsa och skriva blurb (omdöme) på baksidan av boken. Mer om bokbloggare kommer i mitt sista inlägg.
Du kan läsa fler fina ord om Sensommarserenader på min blogg, och för den delen hitta annan info under flikarna:
Länk till min författarsida och första gången jag får hålla Sensommarserenader i min hand!
Om du tittar in där, får du gärna passa på att följa mig.
Nu är det bara ett inlägg kvar, denna innehållsrika dag!
Bild 1: Sylvia håller sin bok Sensommarserenader i handen
Bild 2: Framsidan på Sensommarserenader
Bild 3: Beställda bokpaket som postades för en stund sedan
Bild 4: Min man Stefan, när han inte står vid spisen och lagar mat
Bild 5: Uppackningen av Sensommarserenader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *