Feelgoodfredag Dagen är din 3 juli – inlägg 5

Av | juli 5, 2024
Dagen är din – inlägg 5 utlottning av Sensommarserenader
Tiden går fort när man är lycklig – eller när man får ha hand om Dagen är din, vilket i princip är samma sak! När jag fick veta att detta skulle bli min dag i finaste Feelgoodfredag blev det alldeles tomt i huvudet, efter första glädjeruset. Hur skulle jag få ihop en text som inte bara var på några rader? Jodå, det har snarare varit svårt att begränsa sig …
Jag tänker sluta min dag med att prata om allt roligt som författarskapet har fört med sig. Men jag börjar med det viktigaste först, utlottningen av tre exemplar av Sensommarserenader. Alltså en bok till tre olika personer som svarar på frågan i kommentarsfältet till detta inlägg.
Frågan lyder som följer:Vilken kurs skulle du vilja gå om du fick önska fritt? (Ingår alltså inte i vinsten, utan svaret visar att du vill vara med och tävla om min bok.)
Svara i kommentarsfältet nedan senast nu på söndag, den 7 juli, klockan 23.59. De tre vinnarna utses genom lottdragning onsdag 10 juli. Vilka som vann meddelas i ett särskilt inlägg här i gruppen på torsdagen. Vinsterna skickas ut under helgen därpå. (Nästa vecka är jag nämligen på folkhögskolekurs i biblioterapi. Jo, det är faktiskt alldeles sant!)
Utlottningen är inte på något sätt knuten till, stödd, sponsrad eller administrerad av Facebook.
Så vad har de här dryga tio åren med skrivkurser och författarskap gett mig? Det korta svaret är: Allt!
Det litet längre svaret handlar om flera saker – och här måste jag återigen begränsa mig:
Att vara med i ett sammanhang, att ha ett syfte och en mening genom att skriva böcker som kanske sår ett tankefrö hos någon. Inte minst att ibland hamna i ett skrivflow, där tid och rum och till och med hunger upphör att existera.
Att få vistas i en gemenskap med likasinnade bokälskare i alla former; först och främst mina läsare (foto1) och författarvänner, men också ambitiösa bokbloggare (foto 2) som lägger ner en massa jobb, liksom anordnare av bokevent (foto 3).
Även snälla bokhandlare och affärsinnehavare som vill sälja mina böcker och en himla massa andra trevliga människor såsom kurskamrater under åren … Likaså författarveckan på Fårö som jag äntligen ska vara med på igen i sommar. Tack vare den är jag stolt medlem i Fåröakademien.
Alla mingel och releasepartyn genom åren som är så himla kul, särskilt när Las Palmas Girls ses! (foto 4).
Bekräftelse på författarskapet, genom medlemskap i Författarcentrum Väst och Sveriges Författarförbund och roliga event där.
Alla möten ger så mycket. Jag är särskilt glad över att träffas en gång i månaden med min Skrivhäng-grupp i Göteborg! (foto 5)
Ett väldigt speciellt möte var med en av mina favoriter Janesh Vaidya (foto 6) som bland annat har skrivit den fantastiska boken ”I det sista regnet”. Jag blev så överväldigad av att träffas att tårarna steg och han blev tårögd av att se hur rörd jag blev …
I min första bok som jag nu kunde ge Janesh, fick jag lov att citera honom så mycket jag ville, han svarade mig personligen i ett DM på Facebook och gav sin tillåtelse!
Jag älskar citat och ville så gärna ha med några av hans kloka ord. Inledningscitatet jag valde från ”I det sista regnet” vill jag gärna dela med mig av som avslutning på min dag:
”Liksom frånvaron av ljus är mörker och frånvaron av ljud är tystnad, är sinnesfrånvaron den känslomässiga död som försätter sinnet i celibat från själva livet.”
Stort tack för att ni hängt med, för likes, kommentarer och positiva tillrop!????????????
Ni har gjort min dag så mycket bättre! Tack också till Sofia Ymén och Lava Förlag för att jag fick vara med.
Hoppas vi hörs och syns framöver!
Stor kram!????
Sylvia
Om ni vill fortsätta följa mig finns jag på:
På min hemsida/blogg (http://www.sylvialidennordlund.se/)) där även mina kontaktuppgifter finns.
På Facebook (Sylvia Lidén Nordlunds författarsida) länk:
https://www.facebook.com/sylvialidennordlundforfattare/
Mitt Instagramkonto (@sylvialidennordlundforfattare) länk:
Foto 1: En läsare som finns med i den här gruppen, Monica Asplund från Värmlands Bokfestival 2019
Foto 2: Bokbloggaren Malin Johansson (Bokmalenmalin) och jag från Hälsomässa i Stockholm 2019
Foto 3: Bok och Skaparmässa, Mölndal juni 2024
Foto 4: Release för en av Camilla Davidssons många böcker 2018
Foto 5: Skrivhäng Göteborg juni 2024
Foto 6: Möte med Janesh Vaidya i författarloungen på Bokmässan 2017.
Sista fotot är återigen på Sensommarserenader, med anledning av utlottningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *