En fin bloggrecension och intervju

Av | februari 20, 2020

Bokbloggare gör ett stort och väldigt värdefullt arbete med att sprida våra böcker och rekommendera sina favoriter. Ett stort tack för det!

Johanna Ekstedt bloggar på Bokhyllan och har även en instagramprofil Johannasbokhylla. I gårdagens blogginlägg recenserar hon min tredje och sista bok i serien om Mia. Jag tar tacksamt emot betyget 4+ och gläds åt intervjun som Johanna ville göra som avslutning på trilogin om Mia.

Nu var det ett par månader sedan den sista delen i trilogin om Mia gavs ut, men vad är känslan och tankarna kring att trilogin faktiskt är slut? Att resan som du gjort tillsammans med Mia nu inte längre ska utvecklas framöver?

-Jag känner mig otroligt stolt över vad jag har åstadkommit och förundrad över att jag faktiskt genomförde det stora projekt som jag drömde om. I morse hade jag kontakt med en vän som jag lärde känna för drygt fem år sedan. På den tiden hade jag bara vaga funderingar att börja skriva på allvar, efter några skrivkurser. Sedan dess har jag medverkat i sex antologier och skrivit trilogin om Mia. Trots att jag levt med Mia så länge, skrattat och till och med gråtit med henne, känner jag ingen saknad eller lust att skriva fler böcker om hennes inre och yttre resa. Berättelsen är klar, så långt som läsaren får följa med, och jag själv är också väldigt nöjd och samtidigt färdig med Mias historia.

Vad gör du när du inte skriver böcker?

-Jag har en egen verksamhet där jag får arbeta med relationer som alltid varit mitt stora intresse, vilket förstås syns i mina böcker. Jag har exempelvis samtal i olika former, handledning och föreläsningar om bland annat kommunikation.

I vår när jag unnar mig en skrivpaus för att ladda författarbatterierna läser jag återigen skönlitterära böcker. Det är svårt för mig att läsa när jag är mitt inne i skrivandet så nu frossar jag i böcker av författare som Julia Quinn, Sheila O´Flanagan, Lucinda Riley och gamla favoriten Nora Roberts.

Sedan är jag med i en dansklubb och älskar finsk tango. Och så umgås jag förstås med familj och vänner så ofta jag har möjlighet till det.

Hur ser framtiden ut? Håller du på med något nytt bokprojekt?

-Nu i vår går jag en kurs för att bli mindfulness-instruktör och hoppas att kunna hålla egna kurser så småningom. Jag reser runt en del på olika bokevent, bland annat en sommarvecka i Härjedalen, och längtar redan till årets bokhöjdpunkt i september, Bokmässan i Göteborg. Eftersom jag bor mitt emot mässan blir min lägenhet full av övernattande författarvänner. I augusti ska jag gå en skrivkurs och tänker då kick-starta mitt nya bokprojekt, en klassisk Feelgood med allt vad den innehåller av utmaningar, personligt växande och inte minst kärlek.”

Under fliken Bokserien om Mia på denna sida hittar du information om alla böcker i trilogin samt kan läsa utdrag ur recensioner samt följa länkar till bloggarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *