Bokklubb och finsk tango

Av | februari 24, 2020

Vilken härlig blandning av stort och smått helgen har bjudit på. Jag är väldigt glad över att ha en egen bokklubb, som träffas ungefär en gång per månad. Vi har börjat föra protokoll över vad vi läser, och turas sedan första gången om att vara hos varandra. Värdinnan bjuder på en lättare lunch, som exempelvis spenatsoppa som jag valde. Och lite extra kalorier från en smaskig efterrätt ingår förstås. Utvald bok denna gång var ”Den enda historien” av Julian Barnes. Två av oss rekommenderar den och två var mer tveksamma. Det vi var överens om var att språkliga grepp och metaforiska beskrivningar av livets olika påfrestningar var lysande. Det är väl därför som Julian Barnes är en stor brittisk författare …

På lördag kväll, efter att ha firat min svägerska som fyllde år, gav jag mig med glatt hjärta i väg till Vågmästarplatsen för att dansa till levande musik. Det var min finska dansklubb Saanko Luvan som bjöd upp till dans (som namnet betyder; Får jag lov). Svettig och lycklig kom jag hem strax efter midnatt och hade fått snurra runt i härlig tango och stilla vals och andra roliga danser. Glad även för denna klubb, som jag hittade av en händelse efter tips från danspartner på en danskurs för runt fem år sedan. Så ofta jag hinner på måndagarna är jag på plats för att lära mig mer. En gång i månaden är det Finsk tango på svenska, annars sker all undervisning på finska. Inte för att jag kan finska, men är ganska bra på att hänga med den som för i dansen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *