Ur misstag kommer lärdom

Av | april 14, 2016

redigeringMed stor bävan öppnade jag min novell, som blivit korrekturläst och nu fanns i min mailbox. Tänk om det var en massa ändringar, och dessutom ändringar som jag inte skulle vilja göra?

Jag ögnade snabbt igenom och kunde börja andas igen. Första gången jag fått feedback inför publicering, och bara ett mindre antal småändringar. En av ändringarna gillade jag inte, för jag tyckte att min formulering var stilistiskt mer tilltalande. Ändå är det inget att argumentera om, men har i alla fall gjort ett försök att få behålla min egen mening.

Några av ändringsförslagen påminde om varandra, i det att jag ofta skriver mer korthugget än vad som kanske är önskvärt. Fast å andra sidan fanns det ett max antal tecken att använda. Så min lärdom blir att vara en aning mer ordrik, och inte vara så rädd för att upprepa ett ord i efterföljande mening, om språket ändå flyter på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *