Trögstartat bokprojekt efter missräkning

Av | februari 8, 2017

I flera dagar har jag haft som  plan att komma igång ordentligt med del 2 i min planerade trilogi.

Första delen handlar om  Mia och hennes liv, ett vanligt liv men samtidigt ett liv som behöver förändras. Läsaren möter Mia på ett möte med kollegorna på förskolan där hon arbetar.

Hennes ambitioner har gjort att hon kommit på kant med en äldre kollega. Chefen är ung och ny och har svårt att hantera situationen. Läsaren får följa Mia i hennes vånda och ångest som växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola, liksom en växande frustration över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete.

Prövningarna tvingar Mia att stanna upp och se över allt som hon tror att hon måste. Serena, väninnan och ljuspunkten, ger henne en matlagningskurs och en bok i present. Mannen Mia möter på kursen liksom visdomsorden hon hittar i boken blir ögonöppnare som för henne till en punkt där det inte finns någon återvändo till hennes gamla jag.

Andra delen är tänkt att fortsätta direkt där ettan slutar, även om den är fristående. Under en dryg veckas tid har jag levt i tron att nummer ett hade ett förlag. Förvisso ett litet sådant, men ändå. Idag kom mailbesked att jag inte passerat nålsögat.

Skrivmotivationen ökade inte direkt efter det beskedet. Jag hade en så stark känsla att det skulle gå vägen och nu är det faktiskt svårare att ladda om än jag kunnat föreställa mig. Styra sina tankar, acceptera verkligheten, tänka att det finns en mening med det som händer; alla mina räddningsplankor känns hala och svåra att hålla sig upprätt på. Jag halkar lätt ner i havet av misströstan. Men även jag får väl tillåta mig en stund av beklagande innan jag börjar fundera på vad nästa steg ska bli. Kanske starten på nummer två blir en trevlig distraktion …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *