Socialt umgänge mitt i skrivandet

Av | april 14, 2019

Under några veckor framåt ökar jag mitt veckomål för skrivandet till fyra kapitel per vecka. Hittills håller min tidsplan, mycket tack vare att min författarvän Annika Klemming väntar mejl från mig varje söndagskväll med veckans kapitel. Utan en sträng deadline känner jag mig själv tillräckligt väl för att veta att jag är en mästare på att skjuta upp och skjuta upp ännu mer.

När arbetet med min tredje bok skulle starta hade jag  träffat Annika på lunch ett tag före, och bestämt när de första kapitlen skulle komma. Sedan fick jag igångsättningsångest, precis som vanligt inför större projekt, så det kom inga kapitel. Och då fick jag en fin liten påminnelse som blev som en spark i baken för att starta. Men sedan har jag skött mig.

Sent i går kväll kom min man hem från Las Palmas där han bor under årets svalare väder och i dag träffade vi merparten av hans barn och det nya barnbarnet Benjamin. Men trots detta skrev jag plikttroget på förmiddagen, en stund på eftermiddagen och i kväll. Stolt kunde jag sedan skicka iväg mina kapitel och glädjas åt att ha haft en fin stund med de vuxna barnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *