Nya recensioner på ”gamla” böcker

Av | oktober 20, 2023

Tänk att min trilogi om Mia fortfarande hittar nya läsare! Helt otroligt och alldeles underbart.

Anna på annas_bokhylla skriver så här fint om första boken Allt det du måste:

”En viktig och fin bok. Om att må dåligt, hitta sig själv, lyssna inåt, stå upp för sig själv och att våga förändring!
En bok med korta kapitel som gick fort att läsa. En härlig läsupplevelse.

Författaren skriver på ett vardagligt och nära sätt, som tar tag i mig. Det är lätt att ta till sig stämningar och känslor i boken. Det finns ett driv genom berättelsen som jag gillar.

Jag känner igen mig en del när det kommer till huvudpersonens Mias utmattning, ångest, oro och utmaningarna som kommer av det. Boken är uppbyggande, det blir nästan lite terapeutiskt för läsaren själv. Mia läser i en bok när hon mår dåligt, och det är fint att få del av de många vackra och kloka texterna från den boken.

Det kan vara lite triggande att läsa boken om du själv kämpar med ångest eller utmattning. Och det kan även vara nyttigt för att se igenkänning, få lite tips och motivation.Det finns några missar i texten som störde min läsning, till exempel en trådlös hemtelefon som några meningar senare har förvandlats till en mobil.
Ibland har jag även svårt att få ett riktigt bra flyt i meningarna, det är något med språket. En del kapitel upplever jag slutar och börjar på oväntade ställen.

Det finns en karaktär i boken som jag verkligen inte tycker om. Författaren skriver om den personen på ett trovärdigt sätt, så det blir lätt att känna avighet mot den.

Boken slutar efter ett avgörande, men det blir en cliffhanger som gör att jag verkligen vill läsa nästa bok i serien. Det här var del ett i trilogin om Mias utveckling.

Betyg: 3,5/5”

Dessutom läste Anna ut del två Om du bara vågar på några dagar och tyckte ännu mer om den: 

”En roman med budskap. Jag älskar när romaner är mer än bara en bra historia. Som i den här boken, där vävs det in visdom, klokheter och värdefulla tankar om livet. Sylvia skriver på ett tankeväckande sätt, där boken kan få betyda något i läsaren liv.

Boken är lätt att läsa och jag har ett härligt flyt i läsningen. Det finns oftast ett lagom driv i berättelsen, men ibland önskar jag att det kunde hända ännu mer som stod ut. Författaren skildrar huvudpersonen vardagsliv på ett engagerande sätt. Det blir sällan långrandigt, utan med ett skickligt berättande får vi veta vad som sker och har hänt, utan att allt behöver upplevas i detalj av Mia.

Att våga språnget!
Att börja om efter skilsmässa.
Att nå fram till tonårsbarn.
Att hoppas och tro att det nya kan bli bra.
Att våga vara den som ser hur det är, och vågar säga ifrån!

”Om du bara vågar” är den andra delen i trilogin om Mias utveckling. Den här boken var ännu lite bättre och välformulerad än den första. Ser fram emot att läsa den sista delen.

Betyg: 4/5″

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *