Litteratur om att skriva

Av | april 15, 2020

När jag hade skickat iväg anmälningen till distanskursen Kreativt skrivande blev jag så inspirerad att komma igång direkt. Inte för att jag ens vet om jag kommer in på kursen, besked kommer i juli, men  kunskap är aldrig tung att bära som någon klok person lär ha sagt.

Så jag gick in på kursbeskrivningen och litteraturlistan och begav mig till mitt kära bibliotek för att botanisera bland skrivhandböcker. Det gjorde jag redan 2014 när jag hade bestämt mig för att skriva trilogin om Mia, men det var ju ett tag sedan. Då lånade jag en del och köpte en del, exempelvis Elisabeth Norins eminenta bok: Tre enkla regler – finns inte. Jag har även i min bokhylla: Becoming a Writer av Dorothea Brande som jag fick i present av min dotter och Skrivandets energi av Ann Westermark som jag gick min allra första skrivkurs hos.

Nu är det dags igen! Det gäller att friska upp kunskaperna tills i höst, oavsett kurs eller inte, för i augusti ska jag påbörja nästa bok, en klassisk feelgood. Redan nu håller idéer på att ploppa upp i huvudet, om intrig och persongalleri.

I hyllan på biblioteket såg jag en goding som jag köpte på Catrine Tollströms release när det begav sig: Fängsla dina läsare. Kul att se den bland skrivarhandböckerna och särskilt kul att den är med i listan på kurslitteratur! Här ska studeras, så härligt att ha något positivt att fokusera på i dessa tider.

I min egen hylla finns även en annan liten godbit av en av mina favoritbokbloggare, och precis som Catrine diplomerad litterär konsult, Tina Danielsson. Den heter På andra sidan boken och där finns jag med i olika kapitel bland andra författare som delar med sig av sina skrivtips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *