Jag bara förbereder mig …

Av | mars 9, 2017

Jag har flera gånger förundrats över vilket flyt jag haft med mina noveller. Samtidigt har jag med viss förtret varit tvungen att konstatera att det bitvis flutit på bra med romanen, men utan att den riktigt hittat sin väg ut till de presumtiva läsarna.

Jag har fått omvärdera min idé om hur bokutgivningen skulle gå till. När jag väl accepterat att det inte blir som jag tänkt, att jag inte heller vet hur det ska g till men ändå med tillförskansad tillförsikt tänker att det kommer att visa sig en lösning, så börjar det hända saker.

Först får jag ett erbjudande av att köpa reklampennor med anledning av att mitt företag Amadora firar tjugoårsjubileum i år. Jättesnygga pennor och texten ändrade jag till SYLVIA LIDÈN NORDLUND FÖRFATTARE. Lite övermaga kanske, men jag känner mig verkligen som en författare. Någon skrev att efter tre utgivna verk kan man kalla sig författare. Och jag har varit med i tre novellantologier, så då var saken klar.

Nästa steg var ett foto som min man hittade på internet när vi letade efter omslagsidéer tillsammans över nätet. Tur att Viber finns annars hade vi blivit ruinerade på mobilräkningar. Fotot föreställer den väntande sjömanshustrun. Så otroligt passande för min romankaraktär Mia, som bor i Majorna i Göteborg och som utan att egentligen förstå det själv väntar på en livsförändring. Men stjäla bild till ett bokomslag är naturligtvis inte en möjlighet. Min man tänker att den nog är dyr, flygfoto och allt. Men fotografen svarar samma dag på mitt mail och skänker bilden till mig eftersom han sett på min hemsida att jag jobbar för bra saker!

Och så del tre i detta fantastiska flyt; en av medlemmarna i Västförfattare har kontakt med en fotograf som sökte frivilliga modeller för headshot som han behövde till en fotouppgift. Som tack för hjälpen fick alla ett mycket proffsigt foto av sig själv. Dessutom hade några turen att bli sminkade av en make-upartist. Jag skulle egentligen inte få möjligheten, men gick förbi den lånade studion och då, just då, fanns en lucka i sminkningsschemat. Dessutom låg den lånade studion ungefär hundra meter från mitt hem. Så nu har jag ett superproffsigt författarfoto tack vara att Terese tänkte på mig och delade informationen!

Och efter allt detta har jag fått svar från två olika typer av förlag, där det ena är intresserat av att ge ut och det andra av att läsa manuset. Ja ni fattar, det måste ju bara bli något av detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *