Hur ofta är våra tankar i nuet?

Av | april 22, 2016

bladSvaret på hur ofta mina tankar befinner sig i nuet är en smula pinsamt. Alldeles för sällan, milt uttryckt. Jag har alltid haft en tendens att gå igenom vad jag sagt och gjort, för att oftast hitta något som kunde gjorts bättre. Precis som i schablonbilden ser jag av tio saker jag varit delaktig i, den enda saken som blev fel istället för alla de nio som blev bra. Trots att jag vet hur vanan, grundtankesättet, uppstått i barndomen, är det svårt att lära om. Trots många kurser och böcker, och därmed vetskapen om hur jag vill göra, verkar den gamla uppkörda tankevägen vara lättast att vandra. Den nyupptrampade smala stigen är alltför svår att hitta och om jag ändå går där, alltför lätt att gå vilse ifrån.

Jag tror att ett bra sätt är att återföra sig själv till nuet, inte backa till händelser som varit, och därmed kringgå problemet. Att jag på köpet inte kan oroa mig framåt, över saker som mest troligt ändå utvecklar sig på ett helt annat sätt, är en extra bonus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *