Göteborgs bibliotek – en röd tråd genom livet

Av | januari 31, 2022

När jag var liten var Stadsbiblioteket min tillflyktsort, på mellanstadiet var jag där nästan varje rast. Där fanns bibliotekarien Margareta som såg den ensamma tjejen och lade undan nyinkomna böcker till mig. Rätt person på rätt plats!

Som tonåring träffade jag Gunwor, som också arbetade som bibliotekarie där. Hon behövde någon som rastade hennes beagle Vicky ibland. Jag älskade samtalen med Gunwor och de små meddelanden som hon alltid lämnade åt mig i lägenheten när jag skulle hämta Vicky. Sedan tappade vi kontakten och jag sörjde när jag fick höra att hon gått bort alldeles för ung.

Som nybliven lärare tog jag ofta med mina elever för att låna böcker. Att läsa är en av de viktigaste sakerna vi lär oss i livet. En dörr öppnas till oändlig kunskap och glädje.

Som förälder var biblioteket och öppna förskolan tätt ihopkopplade, liksom sagoläsning vid sängdags.

Sedan drygt tio år bor jag återigen på nära gångavstånd till Stadsbiblioteket och även som vuxen hittar jag alltid ett inre lugn där.

Att min trilogi finns att låna på Göteborgs bibliotek, både som fysisk bok, e-bok och ljudbok känns otroligt stort!

Jag håller tummarna för att boken jag skriver på nu, en äkta feelgood, också kommer att finnas där en dag  …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *