Författarskola, fortsättningskurs i höst

Av | juni 20, 2016

skrivarakademin_sidhuvudNär jag öppnade mailet från Folkuniversitetet kände jag mig speciellt utvald. Jag gick Skrivarakademins författarskola våren 2014, och nu fick jag en kursinbjudan, mot betalning förstås, till att gå fortsättningskursen.  Jag kontaktade dem för att få mer information, och fick veta att kursen inte finns annonserad i det ordinarie utbudet. En särskild inbjudan har gått till dem som läst författarkursen.

Som av en händelse hörde jag talas om kursledaren Mattias Hagberg när jag var på intervju hos Folkuniversitetet häromdagen för en deltagarberättelse. Redan då kändes det frestande med ny skrivarkurs, men jag hade ju redan gått den en gång. Mycket tid går även åt till att läsa andras alster, även om det är väldigt stimulerande och lärorikt. Och så kommer denna inbjudan. Med tider som stämmer förvånansvärt bra ihop med mina arbetsplaner och andra planer för hösten, och en fortsättningskurs till råga på allt. Fanns bara en sak att göra, att anmäla sig och hålla tummarna för att tillräckligt gör detsamma. Kursen skulle bli en rejäl skjuts för min andra roman i trilogin om Mia. Första delen redigerar jag just nu, och tycker att jag går från klarhet till klarhet. Fast fullärd blir man aldrig, sägs det. Eller ju mer man lärt sig, desto mer förstår man hur litet man egentligen kan. Det sista vill jag helst inte höra talas om alls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *