Fin uppmuntran mitt i värsta skrivruschen

Av | oktober 30, 2017

Uppföljaren till Allt det du måste kommer närmare och närmare ett första utkast. Att skriva min första roman var ett megastort projekt på många sätt. Uppföljaren handlar även den om Mia och de nya utmaningar på gott och ont som hon möter i sitt liv. Den är väldigt mycket enklare på det sättet att persongalleriet är klart med några få undantag. Samtidigt är den betydligt svårare på många sätt. Nu finns fiktiva historiska händelser i del ett att förhålla sig till. Det gäller att ha koll på en massa saker och dessutom få till händelser som passar karaktärerna och driver handlingen framåt. Jag har redan ångrat beslutet att skriva en trilogi fler gånger än jag minns. Men det är bara att gilla läget när så många läsare vill veta hur det kommer att gå för Mia. Värre vore ju om ingen enda uttryckt intresse.

När jag  som bäst håller på att skriva en sen kväll plingar min mobil. En vän gratulerar till en bra artikel i Örgryteposten om Allt det du måste, med bild både på mig och boken. En artikel som jag helt hade missat. Plötsligt känns skrivandet mer motiverat …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *