Feelgoodfredag Dagen är din 3 juli – inlägg 1 och bakgrund

Av | juli 5, 2024

Feelgoodfredag är en grupp på Facebook med närmare 10 000 medlemmar. Gruppen drivs av författaren Sofia Ymén sedan sju år tillbaka. Till min stora glädje fick jag chansen att ta hand om Dagen är din och det betydde att skriva fem inlägg denna dag, och förstås svara på kommentarerna. Dessutom lovade jag utlottning av Sensommarserenader, mer om det i inlägg fem.

Eftersom jag delar med mig mycket om mitt skrivande så kändes det som en god idé att även lägga ut Facebook-inläggen här!

Och varje Dagen är din – inlägg har fått ett eget inlägg som ni nog förstår.

Dagen är din – inlägg 1
Godmorgon kära feelgoodvänner!
Jag kallar er vänner för det är så det känns! Så fint att finnas med här hos alla er, som delar samma intresse för läsning som jag. Tack Sofia Ymén för gruppen och tänk att det har blivit nästan 10 000 medlemmar! Det kunde jag inte ana när jag kom med för sju år sedan, samma vår som min första bok blev till. Att min femte bok skulle ges ut traditionellt hösten 2024 på Lava förlag, det kunde jag definitivt inte föreställa mig.
Men så är det, och nu är det min tur att bjuda in till min dag här i gruppen. Hoppas ni vill hänga med och att ni har lust att dela med er av tankar och synpunkter i kommentarerna.
Jag kommer att berätta om hur det hände sig att jag blev författare, hur en bok blir till och om allt positivt som skrivandet har gett under åren. I dagens sista inlägg, nummer fem, lottar jag ut min senaste bok Sensommarserenader, som jag förstås kommer att berätta mer om under dagen.
Men först kan det vara på sin plats med en presentation:
Sylvia Lidén Nordlund heter jag, född och uppvuxen i Göteborg där jag fortfarande bor. Mina böcker utspelar sig i Göteborgsmiljö. Eftersom jag har uselt lokalsinne är det säkrast så …
Som liten var jag ett ensamt och eftertänksamt barn. Jag levde mycket i min fantasi, hade låtsasvänner och hittade på långa berättelser i mitt huvud. I första klass fick de som redan kunde läsa sitta vid ett eget bord, där de läste små böcker och fick guldstjärnor. Med stor längtan till böckernas värld (och guldglitter) blandat med stor envishet lärde jag mig snabbt läsandets konst. Sedan dess har böckernas värld varit min tillflykt och mitt stora intresse. Under mellanstadieåren var biblioteket en guldgruva där jag lånade travar av böcker varje vecka. Att många år senare få se sina egna böcker på biblioteket var en speciell känsla!
Som lågstadielärare fick jag chansen att förmedla läsglädjen till eleverna, en ynnest! Sedan dess har jag bytt yrke några gånger, mer och mer inriktat på relationer av olika slag, som föreläsare, handledare och samtalspartner. Jag älskar att få höra livsberättelser, att läsa om dem och på senare år även skriva om dem.
Med barn och bonusbarn som är vuxna och lever sina liv och med min man Stefan som bor i värmen av hälsoskäl under den kallare årstiden, har jag som tur är gott om tid att grotta ner mig i mina berättelser och allt som hör bokskrivande till …
I nästa inlägg berättar jag om hur jag blev författare, något som jag faktiskt inte hade en aning om att jag skulle bli. Vad ville du bli när du växte upp? Det enda jag ville var att bli fröken, och utsatte ständigt mina stackars syskon för att leka skola …
Bilder: Sylvia som fyraåring, Sylvia med en bukett syrener, Sylvia med boken Sensommarserenader.
PS Jo, förutom böcker älskar jag blommor!
Visa statistik
1,9 tn räckvidd för inlägg
Alla reaktioner:

69Du, Carina Drätting författare, Marian Lilltheir författare och 66 andra

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *