Ett innehållsrikt 2016 går mot sitt slut

Av | december 31, 2016

I november förra året skickade jag in en novell till Ordberoende förlags antologi Älskanoveller. Det var min fjärde novell någonsin, och min debut som skönlitterär författare när den kom ut i juni i år. Sedan dess har ytterligare en novell publicerats  och en till är på väg i april 2017. Jag håller som bäst på att färdigställa den svåraste hittills som handlar om livets mening. Kluriga förläggare som hittar på svåra teman för novellantologierna.

Så sammantaget har författandet flutit på fint under året, även om jag helst hade haft klart hur min roman ska ges ut. Jag tänker att det får visa sig under de första månaderna nästa år. Först behöver hjärnan vila sig verkar det som.

Året har haft med sig härliga möten på releaser inklusive den egna, författarvecka, Skriv2016 och vinterfika liksom  umgänge med författarvänner. Resor till Las Palmas och Grekland. Värdefull tid med mina närmaste kära. Listan kan göras lång på alla spännande saker som året har gett mig. Mitt arbete i olika sammanhang med människor har varit stimulerande, allt ifrån Jordemorkonferens till handledningsgrupp på en gymnasieskola och många enskilda möten.

Jag är tacksam över mitt liv och allt jag får vara med om. Tänker att det är det viktigaste att hålla i minnet, tacksamhet. Om vissa saker inte går som planerat, eller rentav riktigt illa, finns ändå alltid något att vara tacksam över. Tacksamheten infinner sig lättare om jag ser till att acceptera det som livet bjuder i stället för att göra motstånd eller tycka synd om mig själv. Offerpositionen tillför inget annat än smärta och sorgsenhet.

Så mitt nyårslöfte blir att träna mig i acceptans och närvaro. En yogakurs som jag fått i julklapp blir en skjuts på vägen i min träning!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *