Bokmässa på gott och ont

Av | oktober 2, 2017

Ingen har väl missat den stora uppståndelse som omgärdade årets Bokmässa. Anhängare för och emot att bojlotta mässan har debatterat i medier. Utanför mässan drabbade nazister och motdemonstranter samman. Lyckligtvis och tack vare polisen klarade de allra flesta sig utan skador och några blev lindrigt skadade. Inne på mässan märktes minskat besöksantal av,. men annars var det mesta sig likt. Fast förstås en alldeles speciell upplevelse att finnas i det egna förlagets monter med en egen roman.

Förra året fanns jag med och signerade den första novellantologin som jag medverkade i. Därefter har det blivit ytterligare fyra antologier samt en roman. Jag kan faktiskt slå mig lite för bröstet över allt jag åstadkommit under dryga året. Typiskt mig är väl att inte stanna upp och njuta utan i stället fokusera på nästa mål. Och får då känna mig ganska nöjd att jag kommit en bra bit på väg med uppföljaren till del ett om Mia.

Bokmässan blev i och för sig ett manifesterande av vad jag uppnått och ett firande på många plan. Ett antal bokmingel, signeringstillfällen i montern där gamla vänner som jag inte sett på många år dök upp liksom okända intresserade nya läsare.

En av mässans absoluta höjdpunkter är ändå att vi fyra kvinnor,  som lärde känna varandra i Las Palmas i november 2013 på Ann Ljungbergs skrivarkurs, bor tillsammans hemma hos mig. Denna gång fångades vi alla Las Palmas Girls tillsammans med Ann på bild! Då på kursen var ingen av oss publicerad. Nu är alla det även om vi inte når upp till Camilla Davidssons nästan 100 000 sålda böcker. En makalös siffra som är något att drömma om snarare än att sträva efter. Kanske, kanske  …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *