Årets sista läsarreaktioner?

Av | december 30, 2017
Helt apropå en dag kom detta meddelande från min före detta lärare och kursansvarige när jag läste min fil kand i konflikthantering. Jag visste inte ens att han köpt boken! 
”Jag har läst Allt det du måste och uppskattade den mycket. Det var plågsam läsning i många stycken, men en levande bild av hur det kan vara. Jag blev nyfiken på hur mycket karaktärer och händelseförlopp bygger på din egen terapeuterfarenhet … Jag har rekommenderat boken på lite olika håll, nu senast till en frilansjournalist som skriver en artikel om konflikter på förskolor och fritidshem.”
(Av Thomas Jordan som är docent och universitetslektor  i konflikthantering)
Samma dag kom ett mail ifrån en rektor som fått min bok i present av sin personal. Antar att universum tyckte att jag behövde lite uppmuntran i mitt kämpande med uppföljaren!

”Jag vill tacka dig för en fin läsupplevelse. Det var en gripande och tänkvärd berättelse som man gärna vill fortsätta läsa. Jag förstod på bokens slut att du kanske har en fortsättning av boken i dina tankar, och den vill jag gärna läsa!Din huvudperson Mias vardag, tankar och bekymmer tror jag många kan känna igen sig i och kanske kan hitta en väg att fortsätta gå i verkliga livet med hjälp av att läsa din bok … Din roman tycker jag är en roman som också – förutom en fin läsupplevelse – kan leda till att man får hjälp med sina egna tankar och funderingar under tiden man läser den och det är en bra kombination. Intressant att du tar dig an mobbningsproblematiken som finns på en del arbetsplatser och härligt att du hittade en sätt för dina romanfigurer att hitta en fin lösning så att de utvecklar sitt arbetslag. Du skriver så att man har lust att fortsätta läsa, lättsamt men ändå drivet och djupt. En bra kombination som gör att jag gärna vill läsa nästa del, som jag hoppas du skriver på just nu!”

Jag är väldigt glad och tacksam över all positiv respons jag fått och ser fram emot att boken fortsätter hitta nya läsare under 2018, i väntan på del två.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *