Tacksamhet i juletid

Av | december 3, 2020

Så här i dessa tider är det extra viktigt att försöka känna tacksamhet för det jag har. Julen är snart här, och den blir för de flesta något helt annorlunda än förr. Så även för mig. Men acceptans, att allt måste få  vara som det är, är det enda jag kan göra. Alternativet att kämpa emot gör inget annat än att skapa oro och sorgsenhet.

Jag är tacksam för att ha hållit mig frisk, att jag har en varm bostad och tillräckligt med mat att äta. Kanske kan vi alla hjälpas åt och tänka en extra gång på vad vi kan göra för dem som inte har det lika väl förspänt …

Mina änglar som alltid står framme får sällskap av en upplyst gran till advent. När jag ser dem alla i det nya ljuset, drar jag mig till minnes att de flesta av änglarna är julklappar från min mamma som inte längre finns bland oss. Jag vänder på en av dem och läser julklappsrimmet som jag är tacksam över att jag sparade den där gången för många år sedan. ”Till Sylvia, Vänta du bara, om några år har du en hel skara. Från mamma.” Min mamma gick sex år i folkskola men var en sann virtuos på julklappsrim och korsordslösande. Kanske hade hon också blivit författare om tiden och livet varit annorlunda när hon var ung.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *