Smolk i bägaren – låt dig inte luras

Av | september 7, 2022

Smolk i bägaren är dagens underdrift. Egentligen var det mer som en stor stenbumling som välte hela bägaren … När jag kom hem på lördagen efter att ha stått på Exercishuset hela dagen, skulle jag gå in på Instagram.

Det gick inte!! Ingen av mina inloggningsmetoder fungerade. Så det gick inte att återställa kontot, som hade blivit kapat. Mitt i stressen på mässan, hade jag svarat på ett meddelande från en ny kontakt, och skickat en skärmdump av en länk som jag trodde hon behövde. Vad personen behövde var att ställa om mitt konto, och sedan skicka ut en massa falska meddelanden i mitt namn, som uppmanade mina vänner att lämna ut uppgifter till den de trodde var jag.

Fruktansvärt obehagligt! Till slut, efter att jag bröt ihop flera gånger i mina försök, lyckades jag komma in igen. Användarnamnet var ändrat, men jag hade fått ett mejl från Instagram-supporten om det. Med hjälp av den informationen och en återställningslänk som jag fick efter att ha skickat in en video med foton på mig, kunde jag hitta tillbaka. All min info var ändrad, men nu är den min igen! Nytt användarnamn har jag också: sylvialidennordlundforfattare

Jag lärde mig verkligen en tuff läxa, och hoppas att andra inte hamnar i samma fälla. Sens moral, du vet aldrig vem som döljer sig bakom ett känt namn. Om frågorna verkar det minsta konstiga, begär bevis på att det är rätt person. Som en av mina följare gjorde när jag meddelade att kontot var mitt igen: ”Hur vet jag det?” En väldigt bra fråga. Så fortsatte han: ”Skicka ett foto på dig med tummen upp”. Vilket jag snabbt gjorde. Ett riktigt bra tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *