Omstart av hjärnan – nästa projekt

Av | maj 30, 2016

hjärnaFör en gångs skull var jag ute i bättre tid än vanligtvis. Inte fantastiskt många timmar till godo, men sådär ca 13. Nu är i alla fall min novell inskickad till Aritons förlag, efter jag vet inte hur många genomläsningar och korrigeringar.

Jag bestämde mig igår kväll att skicka under morgondagen, innan jag skulle iväg på träff med mina NVC-vänner innan våra vägar skulle skiljas för denna gång.

En nervös del av mig har lust, eller snarare en tvångstanke, att gå in och kolla en gång till, och skicka en ersättning ifall jag hittar något att ändra. Jag tvingar mig ståndaktigt att inte öppna Word-filen. Nu ska jag glömma denna novell som levt i mig under några månader. Omprogrammera hjärnan och fokusera på bokmanus istället.  Så oerhört mycket enklare att ha koll på en novell än ett helt bokmanus. Strykningar står först på listan ihop med ommöblering. Det är en tänkt trilogi, och jag har försökt greppa hela området i del ett. Känns betryggande att inte direkt behöva förkasta, utan spara till en annan del. Min bror sa häromdagen att jag är ett riktigt murmeldjur som sparar på allt. Vet inte om det är typiskt för murmeldjur, trodde ekorren var symbol för samlaren. Inte bara fysiska saker uppenbarligen utan även text.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *