Lektörsutlåtandet är klart

Av | december 5, 2021

Oj, vad jag har känt mig pirrig inför att läsa Catrine Tollströms utlåtande till mitt fjärde manus. Ett helt nytt koncept, men med en del karaktärer som funnits med i mina noveller. Feelgood ska det bli!

Catrines bok ”Fängsla dina läsare” fanns med som kurslitteratur hos Luleås universitet i kursen kreativt skrivande. Därför kändes det som en bekräftelse på att jag valde rätt lektör, när jag redan innan kursstart hade funderat på Catrine, ifall manuset nu blev ”klart” någon gång. I slutet av maj hade jag ett första utkast, som jag sedan redigerat under hösten med hjälp av kommentarer från kurskamrater, framför allt från Helena Ziheri som alldeles frivilligt läste HELA manuset.

Och nu är det alltså dags för rond tre, med hjälp av lektör. Jag har ögnat igenom tio sidor som Catrine skrivit, och tittat lite på hennes kommentarer i själva manuset. Där fick jag något att bita i. Det gäller att utmana mig själv, som helst vill ha en färdig bok direkt, och gå igenom allt ordentligt. Svårt också utan deadline, men får väl sätta min egen. Jag vill ju skicka till förlag någon gång under våren i alla fall.

Bäst av allt är att jag fick träffa Catrine i helgen, över lunchfika, och prata om min berättelse. Hon tyckte ”jättemycket om den”.

Det känns lovande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *