Oj så många böcker utgivna av Ordberoende förlag

Av | februari 6, 2016

IMG_5082

Jag har haft ett längre uppehåll i mitt romanskrivande. Under tiden har jag skrivit några noveller, för att hålla mig i skrivform. Noveller är otroligt härligt att syssla med som omväxling. Ett greppbart och översiktligt format, samtidigt som kravet på att inte breda ut sig med en massa  karaktärer och scener gör det till en svår utmaning…

I väntan på ny redigeringsinspiration av min roman letade jag häromdagen i min bokhylla efter olästa böcker. Jag hittade många, och skämdes litet över att jag inte läst någon av alla signerade exemplar som jag köpt från Oberoende förlags monter på bokmässa och av författarna själva. Undrade samtidigt över om någon av dem väntar på feedback, fast de har nog glömt att jag köpt dem, kunde jag i alla fall hoppas på.

En nackdel med att skriva själv är att det egna läsandet blir stört. Läsupplevelsen hamnar i skymundan och i stället träder en massa formalia fram. Håller perspektivet, hur gestaltas huvudpersonen, och mängder av andra funderingar.

”Älska noveller – 30 nyanser av kärlek” köpte jag direkt av en av författarna, min väninna Carina Drätting, på extrareleasen i Göteborg. Att läsa en novell litet då och då, kändes överkomligt och var givande, så den har jag faktiskt läst ut med stor behållning. Många duktiga författare som vänder ut och in på begreppet kärlek och stimulerar fantasin. Nästa novellantologi kommer att handla om saknad, och släppas i maj i år.

Boken jag till sist bestämde mig för att läsa var ”Stanna innan du går” av Åsa Bonelli, som jag lärde känna på förra årets Fåröförfattarvecka, där vi hade  intressanta samtal. Jag hade bilden av henne på näthinnan eftersom hon alldeles nyss varit med i Aftonbladets söndagsbilaga. Drivet i boken var så starkt, att jag läste ut den i ett enda långt svep, och dessutom inte alls hann med att fundera över formalia. En historia full av starka händelser och inre vånda, men med ett slut som passade mig. Mer än så är synd att säga, vill ju inte förstöra för er som tänker läsa den.

Det känns bra att nästa gång läsandan faller på, finns fler lockande titlar att välja på i mitt eget lilla bibliotek.

 

 

2 kommentarer om “Oj så många böcker utgivna av Ordberoende förlag

 1. Åsa Bonelli

  Jag blir så glad att du bestämde dig för att läsa min bok och glädjen blev ju inte mindre för att du tyckte det var väl investerad lästid.

  Tack!

  Svara
  1. Sylvia Post author

   Så roligt det måste kännas att få positiva kommentarer efter allt slit som det innebär att skriva en bok. Jag längtar till den dagen! Först är det en hel del arbete kvar, men skam den som ger sig…

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *