Helgretreat med Björn Natthiko Lindeblad

Av | november 7, 2016

bjorn-och-sylviaDagen efter den fina och avslappnade stämningen på NVC-kursen var det dags för nästa aktivitet.

Tur att romanmanuset är ivägskickat. Eller så går allt enligt den plan som Björn pratade om. Den som finns i bakgrunden under vårt liv. Planen innebär inte att vi kan luta oss tillbaka och lita på att ödet fixar för oss, men att vissa saker är förutbestämda. Finns många kloka ord som talar om just förmågan att inse skillnaden mellan det vi inte kan påverka och det som vi äger själva.  Samtidigt behöver vi dessutom lyssna till vårt inre för att uppfatta den vägledning vi får, som är kopplad till planen. Så kanske det jag brukar utöva, ”önska dig så får du”, egentligen redan är förutbestämt. Ja, vem vet?

bjornJag hade två fantastiska dagar från 8.30 till 18 på Nia Movement Center, dit Emma Stålvik och Jenny Wessel inviterat Björn Natthiko Lindeblad att hålla helgretreat i meditation.

Vi var runt 25 personer som satt, låg och stod för att meditera och ta till oss det Björn förmedlade. Många visheter som gick rakt in i hjärtat, samtidigt som andningen fick kroppen och hjärnan att slappna av. Björns humor, inte att förglömma, gav oss många härliga skratt. Hans sommarpratarprogram 2012 utsågs till årets bästa, och förtjänar att lyssnas på om och om igen.

Det som jag absolut vill hålla kvar i minnet från helgen är Björns avslutningsfilosoferande om tacksamhet och att leva i nuet. Det som finns bakom oss och står framför oss är småsaker jämfört med det som finns inom oss. Tacksamhet är en av de viktigaste saker vi kan ägna oss åt för att må bra.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *