Gammal konst i ny kostym

Av | augusti 17, 2020

Första gången som jag var hemma hos mina svärföräldrar Gerd och Tycko 1996, såg jag fyra broderade tavlor som fångade mitt hjärta. Tycko broderade alla årstidstavlorna under ett enda år, 1984, och sedan hängde de över den rosa sammetssoffan i deras vardagsrum. De hängde där i många år, fram till förra sommaren när båda mina svärföräldrar sorgligt nog var borta.

Denna sommaren tog vi hem tavlorna till Göteborg, lämnade in dem för inramning bakom osynligt glas och våndades sedan med måttband för att få upp dem ovanför vår soffa, rakt och med lagom mellanrum. Resultatet blev helt underbart, tycker jag. Varje gång jag går förbi dem gläds jag och tänker tacksamma tankar om de två som inte längre finns med oss på jorden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *