Dagens goda gärning

Av | maj 19, 2014

641Idag ringde min fasta telefon, som jag aldrig använder. Det var en äldre dam som sökte en väninna hon glömt förnamnet på. Hon kom bara ihåg hennes makes namn, och han var död. Så deras telefonnummer hade jag nu. Damen blev först mycket förvånad över att jag inte kunde mitt eget telefonnummer, när vi skulle reda ut hur hon hamnat hos mig. Hon hade läst en gammal telefonkatalog, så nästa överraskning var att jag inte bodde på Barytongatan, och inte heller gjort det. Det hade ju hennes vänner gjort. När jag sedan erbjöd mig att söka efter hennes väninna blev hon mäkta förvånad över att det var möjligt. ”Fast du har väl en sån där data där man kan hitta allt?” Jo, det hade jag. Via adress och makens namn, hittade jag väninnan, för att sedan leta reda på hennes rätta nummer. Damen som fyllt 83 år var otroligt tacksam. ”Nu när du har mitt nummer kan du ju ringa igen om du behöver hjälp”, sa jag. ”Ja, jag ringer ju bara NN så kommer jag till dig”, svarade hon glatt. Leende och varm i hjärtat avslutade jag samtalet. Hon påminde mig om mammas förundran över allt som fick plats i den där lilla apparaten, till och med hennes barndomsplats Ruskela källa fanns på bild, helt ofattbart hur det var möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *