Älskade Bokmässa!

Av | oktober 1, 2018

Bokmässan tröttnar jag aldrig på. Måste förstås erkänna att det är ett extra plus att jag nuförtiden har två utgivna romaner. September 2014 var den första gången jag var på mässan i egenskap av författare. När jag tänker tillbaka på den gången blir mina kinder aningens varma. Jag gick runt och presenterade mig som författare, fast boken var förstås inte riktigt klar. Än.

Men min målbild var kristallklar och min förebild Camilla Davidsson hade precis fått sin första bok utgiven. Vi träffades året innan på en skrivarkurs, där även Monica Österdahl som skriver barn och ungdomsböcker samt Carina Drätting som skriver spänningslitteratur var med. Kursen var i Las Palmas, så vi heter Las Palmas Girls och firade i år att nu hade vi alla åtminstone en bok utgiven även om Camilla ligger långt före med sina fem böcker. (Tack till Eva Bergengren för fotot på oss!)

Mitt förlag hade liksom förra året en stor monter där vi författare fanns med under gemytliga former. Jag valde att vara där fram till lunch varje dag, för att sedan mingla runt på eftermiddagarna och umgås med mina Girls på kvällarna. Eftersom min lägenhet ligger mitt emot mässan så bor alla hos mig. En supertrevlig tradition som firade fem år i år.

Jag träffade många trevliga författare liksom nya och gamla vänner, en del som jag inte träffat på väldigt många år. Till min förtjusning stötte jag ihop med min kära Janesh Vaidya, vars citat finns i Allt det du måste, och fick några inlevelsefulla foton.

Att en hel del böcker blev sålda gjorde dessutom sitt till för att förgylla de fyra fullmatade dagarna. Jag blev intervjuad av Skrivarpodden och träffade härliga Jeanette Niemi på Kreationslotsen. Kanske det blir något framtida samarbete, hoppas i alla fall jag på. Glädjande var också att få träffa så många bokbloggare som gärna ville läsa uppföljaren om Mia.

Många mingel blev det och ett och annat litet glas bubbel som det sig bör. Var med som Camillas gäst när årets bok utsågs. Och blev vederbörligen fotograferad som kändisarna blir, mot en vägg. Undrar var de fotona finns …

Nu är det bara att vänta tills nästa år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *