Ungefär ett ton lättare till mods

Av | juli 15, 2016

blädderblockHurra, nu har jag fått alla små post-itlappar på plats i tidslinjen. Två vändpunkter är utsatta enligt konstens alla regler.

Sista biten föll på plats häromkvällen när jag såg en film som vi hade inspelad; ”State of Play”

I den fanns två tydliga vändpunkter, den första något efter mitten av filmen och den andra nästan i slutet. Har känt mig osäker på hur dramaturgin blir bäst. Det finns en uppsjö av litteratur och lika många bra sidor på nätet, att hämta kunskap ifrån. Ändå är det svårt att tillämpa det jag lärt mig på min egen text. Särskilt viktigt är väl att vändpunkterna ska ställa det man som läsare förväntar sig en aning eller totalt på ända, beroende på vilken genre boken eller filmen tillhör. Övertydlighet verkar vara en av mina kardinalssynder, vilket försvårar mycket. Men nu, för tillfället får jag väl lägga till, känner jag mig nöjd och tycker mig ha en plan att arbeta vidare efter. Och som min man sa, det mesta är ju redan skrivet, det ska bara fixas till. Ja, tröstande tanke, ”bara” litet fixande innan allt är klart igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *