Pausar skrivandet för en stunds dans på Liseberg

Av | augusti 2, 2017

I dag tog jag en paus från skrivandet och gick min man till Liseberg för en stunds dans med på Polketten. Vädret lockar till promenerande och uteaktivitet, vilket bokskrivande oftast inte är. I fasen där jag sitter med block och penna och fantiserar fram händelser och dialoger går det faktiskt utmärkt att sitta i solen på en av stadens bänkar. När det sedan kommer till datorknappande är det betydligt svårare.

Jag har satt ett beting på mitt författande för att få uppföljaren om Mia klar inom en rimlig tidsrymd ifrån publiceringen av debutromanen. Min författarkollega Annika tar emot tre kapitel via mail varje vecka. Ett utmärkt sätt att pressa på sig själv. När det är sommar finns alldeles för många frestelser som fungerar som tidstjuvar och distraktion.

När jag väl kommer till skott flyter allt på och jag kommer direkt in i Mias värld. Sedan är det tufft att återgå till den vanliga världen. Min man undrar ibland vem jag pratar om, och så är det en av karaktärerna i boken som hittat på något …

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *