Överraskning i brevlådan

Av | juli 9, 2016

 

Eva2Häromdagen ringde brevbäraren på dörren. Undrar vad jag beställt nu, tänkte jag och öppnade. Inget alls visade det sig. Bättre än så, jag hade fått en present från min författarväninna Eva Swedenmark.

Vi lärde känna varandra på en skrivarkurs 2014 i Las Palmas. På en release i maj visade det sig att Eva känner min storasyster sedan gammalt. En liten och fantastisk värld.

Nu kom ett grattis från Eva till min blygsamma författardebut. Eva har skrivit ett trettiotal böcker och är aktuell just nu med boken jag så överraskande fick.

Det gläder mig väldigt att fina recensioner ramlar in för ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”.

Och gläder mig oerhört att få den som helt apropåpresent. De allra bästa gåvorna kommer oväntat och kanske när man minst av allt förtjänar dem.

Brottas med min bok. Har bestämt mig för att byta tempus till presens och byta perspektivet från Mia i tredje person till Mia i första person. Evas svar på mitt korta tackmeddelande sporrade mig till att inte lämna mitt nya påhitt, utan lita på känslan av tvungenhet, även om det blir, som en annan författarkollega skrev, ett mastodontjobb. Min tidsplan är tilltufsad, men vem har bestämt den? Jo, det var ju jag. Då så, då är det bara jag som kan ändra tidsplan… och bara jag som kan leva min dröm…

Måste ha med ett citat av min nya skrivarguru Claes Andersson;

”All kreativ verksamhet befruktas av att motstridiga känslor kämpar sinsemellan och att osäkerheten och hjälplösheten förenas med modet och det allsmäktiga.”

Han säger också att det är viktigt att läsa mycket, och nästa bok blir Evas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *