Min far föddes idag för hundra år sedan.

Av | oktober 8, 2016

img_0300Den 8 oktober 1916 föddes min far.  År 1885 föddes min farfar. Och nu är vi på 2000-talet. En svindlande tanke. Hur mycket av mina far och morföräldrars värderingar har jag, utan att vara medveten om det? Svårt att säga, men det torde vara en hel del.

Jag träffade min farfar en gång som fyraåring. Då var han 76 år och en riktigt gammal man, med förvärkta händer och fötter, och kunde knappt gå. Idag är min storebror 76 år, en vital och aktiv man. Mycket har hänt, bra och dåligt, på ett århundrade.

Den äldsta människan hittills blev 122 år.  Jag siktar på att bli runt 105 år, så att jag hinner fira barnens sjuttioårsdagar. Denna helg som kommer ska jag fira min storasysters sjuttioårsdag!

 

 

2 kommentarer om “Min far föddes idag för hundra år sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *