Klar med två – väntar på den tredje

Av | juli 19, 2016

Camillas böckerMin författarväninna Camilla Davidsson, som jag lärde känna i november 2013 på Ann Ljungbergs skrivarkurs i Las Palmas, hade då en dröm. Hon hade lagt ner mycket tid och energi på sin dröm redan innan  vi möttes. Drömmen om att hennes debutroman skulle bli publicerad och läst av många. Drömmen blev sann, Bladh by Blads förlag ville ge ut Camillas bok. Därefter följde  ytterligare målinriktat arbete för att skriva en uppföljare. Båda böckerna har blivit utgivna som pocket. Nu väntar jag på att få köpa del tre, ”Änglarna dansar i gryningen”, som avslutar serien om Emma.

När vi möttes första gången, och varje gång sedan dess imponeras jag av Camillas driv och energi för att nå sitt mål och sin dröm. En förebild för mig, även om jag inte lyckats med samma styrfart som Camilla. Har insett att Camilla lagt ner mer tid än vad jag först förstod, när jag trodde min bok skulle kunna skrivas på ett år. Det jag hade klart efter ett år var ett första utkast, vilket är något helt annat än en färdigtryckt produkt.

Så är verkligen inte fallet med min bok om Mia, vars personliga resa är en annan än Emmas, men ändå har sina beröringspunkter. Camillas första bok, ”Under vintergatans alla stjärnor”, berättar hur Emma bestämmer sig för att vandra pilgrimsleden Santiago de Compostela när hennes liv rusat på i allt för hög fart. Under vandringen möter hon många intressanta personer som påverkar henne. Man får verkligen en inblick i livet som pilgrimsvandrare!

I uppföljaren som jag nyss läst ut, ”Pensionatet vid världens ände”, behöver Emma komma bort igen, denna gången till en helt annan miljö där hon möter både sig själv och andra. Jag tycker mycket om de samtal som finns med i boken och den träffande beskrivningen av Emmas ambivalens.

När jag åker till Fårö och författarvecka i augusti ska jag köpa avslutande delen och väntar med spänning på att få se om Emma gör de val jag hoppas på. Under tiden gjuter jag liv berättelsen om min Mia på så många sätt som jag kan komma på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *