”Om du bara vågar” – äntligen ivägskickat

Av | april 17, 2018

Det känns som om en sten fallit från mitt hjärta, eller kanske snarare som att en bok lämnat mina tankar! Åtminstone för ett tag.

Förra sommaren började jag på allvar skriva uppföljaren till ”Allt det du måste”.

Oförtrutet producerade jag tre kapitel per vecka och skickade till min författarväninna Annika. Dealen var att hon skulle ge feedback på att hon fått dem men behövde inte läsa.

I mitten av december var första utkastet klart och skickades till mina testläsare, som alla kom med sina kloka förbättringsförslag, och hjälpte  mig att undvika en hel del pinsamheter.

Jag har kommit på att utan deadline kan jag förhala ett projekt hur länge som helst och jag ville ha en uppföljare utgiven under 2018. Först tänkte jag mig till sommaren, men insåg när jag planerat att starta redigeringen i januari att jag behövde en paus. Förutom skrivandet har jag mitt andra arbete och behövde lite ledigt på kvällstid.

I slutet av februari kunde jag inte vänta längre med redigeringen, för min förläggare Yvonne på Förlagshuset Siljans Måsar behövde få besked inför sin höstplanering.

Och nu är manuset till ”Om du bara vågar” i hennes kompetenta händer. Håller tummarna för att hon är lika positiv denna gång. Titeln har jag redan fått fin feedback på. Nu väntar en härlig semester tätt följd av en skrivretreat med fina författarvänner som jag mötte på skrivarkurs 2013, innan någon av oss var utgivna. Och nu är vi publicerade alla fyra!

Och efter semestern kommer allt roligt med omslag, utformning och allt annat som en bokutgivning för med sig. Till exempel ytterligare redigering efter att redaktören sagt sitt, och korrekturläsning. Men det vill jag inte tänka på än!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *