Den som väntar på något gott …

Av | juni 26, 2018

I dag plingade det till i mail-boxen och äntligen kom det lektörsutlåtande som jag har väntat på. En väntan med en viss oro och en hel del pirr i magen, måste jag erkänna. Luttrad blir jag förmodligen aldrig när det gäller mitt författande. Jag kallar det författande och inte skrivande som jag gjorde i början. Jag tror det är viktigt att ta sig själv på allvar oavsett vad det är som en håller på med.

Kanske det är den inställningen som gör att en del som skriver kommer till slutprodukt, en färdig bok, novell eller kanske dikt. Det pratas ofta om hur många som har manus som ligger längst in i någon sällan öppnad byrålåda. Jag har en sak till att erkänna här, att de funderingarna hade jag många gånger under tillblivelsen av min första roman ”Allt det du måste”. Men då jag rannsakade mig själv kom jag snabbt fram till att det hade jag aldrig kunnat sluta tänka på – att ha ett färdigt manus och inte fortsätta bearbeta det tills ett förlag nappade. Att ge ut alldeles på egen hand lockade inte alls.

Till min stora glädje var Yvonne och Förlagshuset Siljans Måsar intresserade även av uppföljaren ”Om du bara vågar”, som kommer i mitten av september. Först är det en massa roliga och samtidigt intrikata uppgifter som ska lösas; omslag, baksidestext, korrektur, inlaga. Det känns fantastiskt att ha ett helt team av proffsiga människor som tar hand om detta i samråd med mig. Det gillar jag särskilt – att få vara med i besluten som ska tas.

Lektören Sara Henjeby har gjort en väldigt ambitiös genomgång och jag drog en lättnadens suck när jag läste hennes slutkläm: ”Jag tycker detta är en fin skildring av en kvinnas utveckling som sker genom olika livskriser.” Sedan fanns det förstås en hel del förbättringsförslag som jag nu ska sätta fart med, väl förberedd som jag är med somrig bakgrundsbild och med ny musmatta med  foto av Per Pixel som kommer att pryda alla böcker i trilogin om Mia!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *