Catrine Tollström – författare och lektör

Av | april 28, 2023

Vilken tur att jag även lyckades få till ett möte med Catrine, som lektörsläste första redigerade utkastet av Sensommarserenader. Vi träffades första gången under författarveckan på Fårö, för närapå tio år sedan. Efter det har vi setts med jämna mellanrum, inte minst på Catrines release av sina böcker med författarhjälp; Fånga dina läsare och Överraska dina läsare. Den förra användes till min glädje som kurslitteratur när jag läste 30 p Kreativt Skrivande. Catrine har i sin tur varit med på Stockholms-releaser av mina andra böcker.

Hon har tagit många fina foton av mig, även så denna gång; i Kungsträdgården bland underbar körsbärsträdsblommor. Vi fick till en god lunch och passade på att skåla i bubbel för Sensommarserenader. Självklart hade jag med ett signerat ex till Catrine.

Jag hoppas hon kommer att tycka om den reviderade upplagan. Förlagets redaktör var inne på samma spår som Catrine i sina ändringsförslag, och då blev jag ju tvungen att ge upp en hel del darlings, många precis samma som Catrine föreslagit och som jag då ändrat till viss del. Men med förlaget fanns mindre utrymme för egna åsikter, utan det var bara att skriva om och skriva bättre. Och ifall ni undrar, så blev det i mina ögon bättre. Och det tror jag att Catrine kan skriva under på när hon läser den färdiga boken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *