Bokreleaser

I april 2017 firas ”Över en vårfika”

Den 9 april klockan 14-17 ordnar jag tillsammans med Susanne Hyden och Johanna Holmström, novellister som också bor i Göteborgsområdet, en vårfika och presenterar Aritons novellantologi. Vi har boken till försäljning för 150 kr och bjuder på fika i Spiras lokaler på Ånäsvägen 11. Anmäl dig på sylvia@sylvialidennordlund.se om du kommer, eller om du vill förbeställa.

 

 

 

Tema på Aritons novellantologi denna gång är saker vi inte pratar om. Min novell heter ”Under ytan” och handlar om Kajsa och en familjesammankomst under påsktid. Hon bävar inför mötet med sin storebror …

 Över en vinterfika

Den 17 december 2016  presenterade jag en novellantologi från Ariton förlag; ”Över en vinterfika”. Temat denna gång var livsförändring. ”Över en vinterfika” rymmer ett trettiotal noveller av såväl etablerade författare som nykomlingar. ”Välsignat möte är mitt bidrag och handlar om en avgörande dag i unga Andreas liv.

Vi samlades ett tjugotal släktingar och vänner från olika perioder i mitt liv. Tack till Självhjälpshuset Solkatten som lånade ut sin mysiga lokal.

Glöggen doftade i kapp med lussebullarna och jag fick skriva dedikationer så fort jag hann med.

Det är som att ha födelsedag, fullt med blommor stod runt om i hemmet över hela julhelgen.

#Älskanoveller – 30 nyanser av saknad

 Vad betyder egentligen saknad för dig, för mig, för oss alla?

 Ordberoende förlag valde i en tuff tävling ut ett trettiotal författare som fick beskriva vad saknad betyder för dem. Här återfinns såväl etablerade författare som debutanter från hela landet.

Ingen novell är den andra lik, och alla vill beröra, inspirera och mana till eftertanke.

Detta är den tredje delen av ”Älskanoveller”, en serie av novellantologier där etablerade och debuterande författare över hela Sverige skriver om sorg och förlust, men även om att gå vidare. Projekt #Älskanoveller startades av Jenny Jacobsson via en Facebookgrupp 2013. Projektet fick stor spridning i media under 2014. När ”#Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek” kom 2015 bevakades den av media från Umeå till Helsingborg. Författarna finns över hela landet. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren.

 Om saknad som tema: Ordberoende förlag startades 2009 av Ewa Åkerlind. Den första bok som gavs ut på förlaget var diktsamlingen ”Saknad -dikter ur sorgen”, där hon skrev om saknaden och sorgen efter sin man som gått bort i en ovanlig och smärtsam cancersjukdom. När tema skulle väljas för årets #Älskanoveller kändes det som en bra idé att välja just temat saknad. Saknad kan ha många ansikten.

Den 12 juni 2016 bjöd sex av novellisterna, varav jag är en lycklig sådan, in till boksläpp på Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset.

alla pratarBTJ (Bibliotekstjänst) skriver i sin recension: ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser. Insprängda i boken finns dikter från Ewa Åkerlinds diktsamling Saknad: Dikter ur sorgen (2009).”

imageI Stockholm på förlagets release, medverkade ett stort antal novellister.

Vill du köpa någon av böckerna så skicka ett mail så skickar jag prisuppgift.