Bokreleaser

Älskanoveller – 30 nyanser av frihet och Över en sommarfika

Jag trodde väl aldrig att jag skulle komma med i ytterligare två antologier, nu totalt fem på ett år, så novell nummer fyra och fem presenterar jag på samma gång även om de kommer ut med en månads mellanrum.

Söndagen den 18 juni mellan klockan 14 och 18 ordnar jag en informell fika för att fira och ge möjlighet för sommarinköp. Denna gången hemma hos Stefan och mig på Skånegatan 35B i Göteborg.

Älskanoveller – 30 nyanser av frihet kommer ut i mitten av maj på Ordberoende förlag. Min novell heter ”Förenade över tid” där vi får följa Olivia som hälsar på sin mormor Aurelia på hennes 95-årsdag och deras samtal om kvinnoliv nu och då.

Över en sommarfika från Ariton förlag kommer i mitten av juni. Temat för novellerna är, förutom fika och sommar, meningen med livet.

Där heter min novell ”Ett lättare liv” och handlar om Mattias. ”Om den enskilda meningen med hans liv var ätandet, som förhållandevis snart skulle betyda ändandet av samma liv, hur meningsfullt var det hela då?” Hur ska Mattias hitta en annan mening i sitt liv …

Du är välkommen att anmäla dig på sylvia@sylvialidennordlund.se senast den 15 juni.

 

Release av min roman Allt det du måste:

I Stockholm den 20 juni 2017 kl 17-19 på Vattumannens bokhandel Drottninggatan 83 ordnar mitt förlag Siljans Måsar release. mer information kommer när det närmar sig …

 

 

I Göteborg firar jag både bok och kommande 60-årsdag den 26 augusti, tid meddelas senare, på Litteraturhuset, Heurlins plats 1. Mer om anmälan, förbeställning mm kommer när det börjar närma sig. Kan nästan inte vänta …

Tidigare releaser:

Över en vårfika

Så var det dags för novell nummer tre att ges ut. Den 9 april 2017 ordnade jag tillsammans med Susanne Hyden och Johanna Holmström, novellister som också bor i Göteborgsområdet, en vårfika och presenterade Aritons novellantologi. Vi erbjöd boken till försäljning för 150 kr, bjöd på hembakat fika och massor av godis i  Susannes/Spiras lokaler på Ånäsvägen 11. Tacksamma och smått trötta i huvudet konstaterade vi att vår minirelease blivit uppskattad och framför allt hur himla trevligt vi haft det.

 

 

 

 

 

 

Tema på Aritons novellantologi denna gång är saker vi inte pratar om. Min novell heter ”Under ytan” och handlar om Kajsa och en familje- sammankomst under påsktid. Hon bävar inför mötet med sin storebror …

Över en vinterfika

 Novell nummer två togs ut bland 152 andra, att finnas med i Ariton förlags novellantologi ”Över en vinterfika”.  Temat är en livsavgörande förändring, vilket borgar för många berörande läsupplevelser. Boken rymmer ett trettiotal noveller av såväl etablerade författare som nykomlingar. ”Välsignat möte är mitt bidrag och handlar om en avgörande dag i unga Andreas liv.

Jag bjöd på vinterfika den 17 december 2016. Vi samlades ett tjugotal släktingar och vänner, som trotsat vintermörker och julförberedelser. Glöggen doftade i kapp med lussebullarna och jag fick skriva dedikationer så fort jag hann med.

Det är som att ha födelsedag, fullt med blommor stod runt om i hemmet över hela julhelgen.

Tack till Självhjälpshuset Solkatten som lånade ut sin mysiga lokal.

 

 #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad

 I juni 2016 debuterade jag som författare med novellen ”Aldrig mer”

Detta är den tredje delen av ”Älskanoveller”, en serie av novellantologier från Ordberoende förlag. Tema denna gång är saknad,  och etablerade samt debuterande författare över hela Sverige skriver om sorg och förlust, men även om att gå vidare. Projekt #Älskanoveller startades av Jenny Jacobsson via en Facebookgrupp 2013.

Den 12 juni 2016 bjöd sex av novellisterna, varav jag var en lycklig sådan, in till boksläpp på Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset.

alla pratarBTJ (Bibliotekstjänst) skriver i sin recension: ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser. Insprängda i boken finns dikter från Ewa Åkerlinds diktsamling Saknad: Dikter ur sorgen (2009).”

image

 

I Stockholm på förlagets release, medverkade ett stort antal novellister.

Vill du köpa någon av böckerna ovan så skicka ett mail så skickar jag prisuppgift.