Välkommen

Av | november 17, 2023

Vilka veckor! Jag är på väg tillbaka till min man i Las Palmas efter en kombinerad skriv och semesterresa i Altea. Där har jag bott hos min författarvän Camilla Davidsson och dessutom träffat min lektör till Sensommarserenader, Catrine Tollström. Vi har promenerat, pratat skrivande och allt möjligt annat. Innan dess har jag njutit av sol, värme och bad med min kära man, samtidigt som positiva mejl ramlat in …

Först ett härligt besked från Sveriges Författarförbund, därpå ett avtal om traditionell utgivning på den fristående uppföljaren till Sensommarserenader! Uppföljaren är lektörsläst av bästa Helena Ziherl, som tyckte att den var välskriven och som benämner boken som en pärla! I dag fick jag dessutom ett otroligt fint mejl från en läsare. Ibland är det särskilt roligt att vara författare. Till exempel som i slutet av nästa vecka då jag ska hälsa på min författarvän som befinner sig på Spanska fastlandet. Då blir det mycket prat om skrivande, ser fram emot det! Så tacksam över allt roligt som jag får vara med om tack vare mina böcker.

Hurra, i augusti firade min man Stefan och jag tjugosjuårig bröllopsdag! Jag fick de vackraste rosor, och så gick vi på restaurang! Så tacksam över att vi hittade varandra, och att jag får leva tillsammans med min bästa vän och älskade man!

Vi har varit med om en massa saker under våra år. Många positiva minnen och en del saker som varit jobbiga, men som vi tagit oss igenom tillsammans. Jag ser fram emot många fler år, och att vi fortsätter att utvecklas ihop.

Den 15 juni släpptes  Sensommarserenader, samma dag som Stefans barnbarn firade studenten!

Den 16 juni var det dags för en hejdundrande releasefest! Mer att läsa om Sensommarserenader hittar du här!

Den 10 juni var första signeringen i bokhandeln, Akademibokhandeln på Järntorget. Strålande väder och många trevliga samtal! Den 17 juni var det Kungsgatans tur, lika trevligt det! Och därefter Olskroken.

Min kära bok har redan fått fina omdömen. Det började bra med fyra stjärnor från Brijreads! Och fyra blommor från Sofiasbokhylla!
Är ännu euforisk över redaktörsutlåtandet  från Lavas redaktör Lina Arvidsson! Hurra, men mer om det finns att läsa i detta inlägg

Som vanligt peppar jag mig då och då med att logga in på mitt bibliotekskonto och se mina böcker och med att läsa alla fina recensioner från bokbloggare.

Du hittar information om dem under fliken Bokserien om Mia, bakom varje boks länk nederst på sidan.

Det känns helt magiskt att min ljudbok till Det enda du behöver (Word Audio Publishing), funnits med som utvald på Storytels boktips och på bland de fem översta på topplistan av mest lyssnade romaner och på feelgoodlistan också! Och att den just nu har 476 betyg bara på Storytel med 3,7 i snitt och många fler lyssnare eftersom inte alla sätter betyg och det finns fler ställen att lyssna på …

Jag är medlem i Författarförbundet Väst och kan alltså bokas via dem!

Sista fristående delen i min trilogi ”Det enda du behöver  har fått många fina recensioner som du kan läsa här. Tacksamhet fyller mig; över att jag ännu en gång fått möjlighet att göra det jag älskar, skriva en bok. Och över min otroligt peppande förläggare Yvonne och hennes proffsiga medarbetare. Feelgoodförfattaren Annika Estassy har läst och är citerad på framsidan av boken: ”En berättelse som vardagsnära, med lätt handlag och fin fingertoppskänsla skildrar ett sårigt mor-dotter förhållande.” Hurra!

Bok nummer två  om Mia ”Om du bara vågar” har även den fått fina recensioner av läsare och bokbloggare, bästa tänkbara start med 5 av 5 möjliga kaffekoppar av Annas fotnoter

 I skrivande stund har den 827 betyg med snitt 3,8  och fler lyssningar bara på Storytel.

Jag kunde inte vara mer nöjd med arbetet runt boken! Härligt att ha en fina förläggare Yvonne som backat upp och som jag är trygg med. Charlotta von Zweigbergk, augustprisnominerad författare har skrivit en blurb till framsidan och kommenterade så här: Jag tycker mycket bra om det och det första som slår mig är att du beskriver så bra hur det är att vara kvinna!”

Min första roman om Mia, ”Allt det du måste”, fortsätter att nå ut till läsare landet runt. Även den har en fin blurb av författaren Eva Swedenmark. E-bok och ljudbok finns bland annat på Adlibris, Storytel och Nextory. I skrivande stund har den 1035 betyg med snittet 3,6 och många fler antal lyssningar bara på Storytel!

Min författarsida på Facebook hittar nya följare allt eftersom: https://www.facebook.com/sylvialidennordlundforfattare/

 

 

 

2 kommentarer om “Välkommen

 1. Jennie

  Jag är jätteglad för din skull Sylvia, ska bli spännande att komma förbi på releasen, men främst att läsa din novell. 🙂

  Svara
  1. Sylvia Post author

   Tack, så glad jag blir. Ska bli spännande att höra vad du tänker om den. Gör inlägg från mobilen under en vecka och missade att du kommenterat.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *