Välkommen

By | januari 1, 2014

Välkommen till min sida! Aktuellt just nu är att jag alldeles i dagarna fått besked att jag kommit med i ytterligare två novellantologier.

Juryn för Ordberoende förlags  ”Älskanoveller” har valt ut min novell ”Förenade över tid” att tillsammans med ett trettiotal författare skildra ämnet Frihet. Boken kommer i maj/juni 2017. Dessutom har min novell på temat livets mening tagits ut till Över en sommarfika som kommer i mitten av juni. Releasedatum meddelas senare och förhoppningsvis blir vi några författare som gör gemensam sak även denna gång.

Mitt bokmanus är äntligen  klart. Igen, får jag väl tillägga. Denna gång omarbetat nästan till oigenkännlighet.  Punkten är satt för första delen i trilogin om Mia som här utsätts för vuxenmobbning i sitt arbete som förskollärare. Hon tvingas att stanna upp, skärskåda sitt liv och komma till klarhet om vad hon egentligen måste.

I mitt hjärta är det lusten att få dela med mig av Mias inre och yttre resa som drivit mig framåt, bokstav för bokstav. Jag håller tummarna att mitt stora projekt har samma flyt som jag haft med novellpublicering hittills. Jag har några lovande kontakter på gång angående utgivning, så väldigt snart visar det sig om jag kan ta nästa steg och börja processen mot färdig bok.

Aritons ”Över en vårfika” kommer i april 2017. Ämnet är ”saker vi inte pratar om” och min novell heter ”Under ytan”. Ser fram emot ett antal spännande noveller, av både debutanter och veteraner. Boken kommer att presenteras av tre novellister inklusive mig själv förstås den 9 april. Läs mer under fliken bokreleaser.

Novell nummer två togs ut bland 152 andra, att finnas med i Ariton förlags novellantologi ”Över en vinterfika”.  Temat är en livsavgörande förändring, vilket borgar för många berörande läsupplevelser. Utgivningen planerades till i början av december, perfekt i julklappstid. Jag bjöd på vinterfika den 17 december 2016, och firade tillsammans med ett tjugotal som trotsat vintermörker och julförberedelser.

#Älska noveller – 30 nyanser av saknad gavs ut i juni 2016, med min debut ”Aldrig mer” som en av novellerna. Och min första Göteborgsrelease gick av stapeln på Göteborgs Litteraturhus den 12 juni, tillsammans med fem av de andra novellisterna. Vilken lycka!

Så här skriver BTJ (Bibliotekstjänst) om boken i sin recension: ”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser. Insprängda i boken finns dikter från Ewa Åkerlinds diktsamling Saknad: Dikter ur sorgen (2009)”

Den 3 juni 2016 hade förlaget release i Stockholm, där så många som möjligt av oss trettio författare fanns med, inklusive jag själv förstås. Får hålla i mig för att inte sätta utropstecken efter varenda mening…

Läs gärna mina blogginlägg, och kommentera om du har lust. Att skriva, publicera och hoppas att någon okänd därute läser, ger meningsfullhet åt skrivandet. Att tänka sig att mina noveller ska läsas av många är stort. Att mina romaner är tänkta att göra det känns ännu större, men ingenting är omöjligt i min värld!

2 thoughts on “Välkommen

 1. Jennie

  Jag är jätteglad för din skull Sylvia, ska bli spännande att komma förbi på releasen, men främst att läsa din novell. 🙂

  Reply
  1. Sylvia Post author

   Tack, så glad jag blir. Ska bli spännande att höra vad du tänker om den. Gör inlägg från mobilen under en vecka och missade att du kommenterat.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *